Home Fitspiration 10 actiuni care te vor face mai fericit

10 actiuni care te vor face mai fericit

SHARE
cum sa fii fericit

Fericirea este un amalgam de momente unice, o colectie de zambete, stari pozitive, actiuni care ne aduc implinire. Uneori uitam sa ne bucuram de tot ceea ce avem in jur si ne concentram foarte mult pe job ori petrecem prea mult timp in compania telefonului.

Vestea buna este ca poti sa schimbi asta, aducand mici schimbari in fiecare zi. Am strans 10 idei numai bune de pus in practica, care te vor face mai fericit/a. Uite care sunt acestea:

1. Inceteaza sa mai fii atat de ocupat si bucura-te de micile momente pe care viata ti le ofera. Bucura-te de fiecare raza de soare, de fiecare picatura de ploaie, de fiecare fir de iarba, de randurile asternute in cartea preferata, de zambetele celor din jur, de faptul ca poti munci si ca esti in putere sa faci orice.

2. Fii mai onest cu tine! Este ceea ce faci acum lucrul pe care ti-l doresti in viata? Pasiunile tale se identifica in activitatile tale zilnice? Inceteaza sa faci lucrurile doar pentru ca asa spune lumea. Asculta-ti inima, urmeaza-ti visurile, fii onest cu sentimentele tale si fa ceea ce iubesti. Asa poti fi mai fericit.

3. Gaseste-ti timp pentru a ajuta o persoana in nevoie! Acorda atentie celor din jur si, ori de cate ori ai posibilitatea, ajuta pe cineva. Asculta activ si fii dispus sa oferi din timpul tau celorlalti.

4. Nu mai cauta scuze! Avem tendinta sa cautam scuze pentru toate esecurile. Daca ceilalti pot, inseamna ca poti si tu. Irosesti timp cautand scuze, in loc sa cauti solutiile si sa mergi mai departe.  Asuma-ti esecurile, orice greseala e un pas inainte.

5. Respecta-ti intimitatea! Pastreaza cateva lucruri doar pentru tine. Nu toti trebuie sa stie cum merge relatia ta, cum este la job sau ce faci in fiecare zi. Pastreaza cateva momente doar pentru bucuria ta personala, fa-ti mici bucurii in fiecare zi si creeaza-ti amintiri frumoase.

6. Ofera ceea ce ti-ar placea sa primesti! O melodie a lui Justin Timberlake spune “What goes around, comes around”, iar asta inseamna ca trebuie sa oferim bunatate, daca vrem sa primim bunatate din partea celor din jur. Imparte mici bucurii si vei fi rasplatit pentru ele.

Citeste si: Cum scapi de migrene in mod natural?

7. Traieste pentru scopul tau! Nu urma turma. Inspira-te din “calatoria”fiecaruia, dar pune toata energia in ceea ce vrei sa devii.

8. Lasa trecutul in urma! Stii deja ca acesta nu se mai poate schimba, dar invataturile iti pot fi de folos in viitor. Nu te mai invinovati pentru ceea ce a fost si incearca sa te bucuri de prezent si sa iti construiesti un viitor stralucit.

9. Bucura-te pentru cei din jur! Cu siguranta ti-ai dori ca si ei sa fie fericiti cu adevarat pentru tine, atunci cand ai o veste buna. Renunta la gelozie si invidie si bucura-te din inima pentru ei. Ii vei bucura si mai mult, dar si tu vei avea un sentiment pozitiv.

10. Ai incredere in tine! Esti o persoana deosebita si tu stii asta. Pune-ti, cu incredere, in valoare calitatile si vei vedea ca tot ce iti propui e va implini, iar asta, alaturi de toate celelalte lucruri pe care le-am mentionar, iti va aduce fericirea.

Citeste si: Fii intr-o forma fizica de invidiat in orice sezon