Home Fitspiration 3 moduri simple ca sa-ti maximizezi antrenamentul de fitness

3 moduri simple ca sa-ti maximizezi antrenamentul de fitness

SHARE
antrenament fitness eficient

Obiectivul fiecarui antrenament de fitness este eficienta sa. Nu trebuie sa petreci ore intregi asudand la sala de sport, in parc sau acasa, ci trebuie sa ai un antrenament eficient, sa fii atent la semnele pe care ti le da si sa te adaptezi.

Exista cateva aspecte la care nu acordam atentie de multe ori, dar care au o insemnatate crescuta pentru eficienta unui antrenament. Despre acestea scriem in acest articol. Asa ca, uite ce poti face ca sa-ti maximinezi antrenamentul:

Fii atent/a la postura! Postura este primul lucru la care trebuie sa te gandesti cand te apuci de un antrenament fitness, de un exercitiu fizic. Muschii si oasele corpului functioneaza impreuna atunci cand te deplasezi, asa ca o postura corecta este importanta pentru reducerea presiunii la nivelul articulatiilor si ligamentelor.

Citeste si: Cortizolul, prieten sau inamic?

O postura incorecta poate determina incarcatura suplimentara asupra unor muschi, iar asta strica echilibrul. O postura incorecta ingreuneaza activarea unor muschi si controlul acestora, ceea ce poate creste riscul de ranire.

Asa ca, o postura corecta este importanta in orice stil de antrenament, daca vrei sa progresezi.

Variaza antrenamentul! Constanta antrenamentului este importanta pentru mentinerea sanatatii, dar repetarea continua a acelorasi exercitii poate deveni plictisitoare si chiar ineficienta.

Acelasi tip de antrenament conduce in timp la un platou, iar rezultatele nu mai apar. Asa ca, pe masura de inaintezi in activitatea fizica, adu modificari antrenamentului. Schimba exercitiile, creste intensitatea si in acest fel elimini rutina si vei vedea rezultate mult mai rapid. Incearca lucruri noi, mergi si la alte tipuri de clase, combina antrenamentul cu accesorii cu cel cu greutatea propriului corp.

Citeste si: Ce trebuie sa mananci inainte de antrenament

Nu sari peste stretching! Stretching-ul nu este negociabil. Desi el nu aduce modificari vizibile de la un antrenament la altul, rezultatele se simt. Stretching-ul/intinderea ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin si recreeaza echilibrul. Dupa ce ai terminat antrenamentul unei grupe musculare, relaxeaza zona cu cateva exercitii de intindere, ajutand astfel la redresarea si racirea corpului.

Chiar daca par minore aceste sugestii, ele au o contributie importanta in maximizarea rezultatelor unui antrenament.