Home Fitspiration 4 exercitii cardio care te ajuta sa arzi grasimile mai repede

4 exercitii cardio care te ajuta sa arzi grasimile mai repede

SHARE
mountain climbing exercitiu
Image by artursafronovvvv on Freepik

Printre optiunile care te ajuta sa scapi mai repede de grasimile rele din organism se numara si exercitiile cardio. In acest articol iti dezvaluim 4 exercitii cardio extrem de eficiente in arderea grasimilor nedorite.

Exista numeroase exercitii cardio pe care le poti include in antrenamentul tau pentru a scapa rapid de grasimea nedorita. Aceste exercitii reusesc sa arda calorii gratie accelerarii sistemului cardiorespirator. Cu toate acestea, exercitiile cardio merg mai departe de arderea grasimilor. Ele reusesc sa imbunatateasca si sistemul respirator, si pe cel circulator, favorizand o stare fizica generala excelenta.

Acestea fiind spuse, iti propunem sa descoperi mai jos patru exercitii cardio extrem de eficiente in arderea grasimilor:

Burpees – aceste exercitii sunt extrem de populare in antrenamentele HIIT. Au o complexitate ridicata si contribuie, desigur, la arderea rapida a grasimilor. Pentru a efectua corect un burpee, stai in pozitie anatomica, cu picioarele departate la nivelul umerilor. Din aceasta pozitie flexeaza picioarele, executa o inghemuire si pune palmele pe sol, ducand rapid picioarele in spate. Pozitia in care ar trebui sa ajungi este cea de plank. Revino cu talpile in apropierea palmelor printr-o saritura si realizeaza un push-up al pieptului sau bratelor, ajungand in pozitia initiala, cea anatomica. Fa un salt cu mainile deasupra capului si reia intreaga secventa de pasi pentru un nou burpee. Efectueaza 10 repetari de burpee si ia pauza 30 secunde inainte de urmatoarea serie.

Saritul cu coarda – saritul cu coarda consta, dupa cum ii sugereaza si numele, saritul constant cu o franghie sau coarda. Acest exercitiu este aerob si favorizeaza arderea caloriilor, precum si stimularea sistemului cardiorespirator. Creeaza-ti propria rutina de sarit coarda prin stabilirea unui numar fix de sarituri. Poti incepe cu 30 de sarituri, pauza 30 secunde, din nou 30 de sarituri si tot asa. Poti face 5 astfel de serii in primele zile, urmand sa cresti numarul seriilor sau al sariturilor dintr-o serie.

Citeste si: 10 obiceiuri care-ti vor transforma viata

Jump Squat – ca si burpee, jump squat este extrem de intalnit in rutinele antrenamentelor de intensitate mare. Acesta imbina doua exercitii, saritura pe verticala si ghemuitul conventional (genuflexiune). Executa genuflexiunea cu bratele inainte si continua cu extinderea picioarelor, urmata de o saritura rapida sub impulsul talpilor, cu bratele pe langa corp.

Mountain climbing/ alpinistul – intensitatea mare a executiei acestui exercitiu necesita o cantitate mare de energie. Pentru a efectua acest exercitiu, adopta pozitia plank cu palmele pe sol (deci nu pe coate) si varfurile picioarelor departate la nivelul umerilor. Spatele, fesierii si gatul trebuie sa fie aliniate, asadar nu sta cu capul bagat in piept sau cu privirea inainte. De asemenea, atentie sa nu mentii bazinul prea jos sau prea sus. Din aceasta pozitie, adu genunchii cat mai aproape de piept, asimetric, un genunchi dupa altul. Cu cat miscarea este mai rapida, cu atat arderea grasimilor e mai rapida. Efectueaza 4 serii a cate 30 de secunde.

Activitatile cardiovasculare asigura arderea grasimilor, dar sunt si o modalitate distractiva de a face sport. Pe langa aceste exercitii, poti incerca si mersul cu bicicleta, inotul sau alergatul. Fiecare dintre aceste sporturi necesita niveluri ridicate de energie pentru a fi executate. Insoteste exercitiile cardiovasculare de o alimentatie adecvata si alt tip de exercitii, iar rezultatele vor fi cu atat mai rapide. Spor la sport!