Home Frumusete 5 motive să alegi bijuterii placate cu aur

5 motive să alegi bijuterii placate cu aur

SHARE
bijuterii placate cu aur

Bijuteriile din aur pot adăuga o notă de eleganță oricărei ținute. Din păcate, aurul pur este un metal foarte scump. Aurul alb este foarte admirat, însă prețul este unul destul de mare. Există totuși o soluție pentru a purta bijuterii care să strălucească exact ca metalul prețios, fără a plăti prețul ridicat al bijuteriilor din aur de 18 K: bijuterii placate cu aur.

Magazinul SaraTremo aduce din Brazilia, Thailanda si Italia colecții superbe de bijuterii pentru femei, bijuterii placate cu aur, modele unicat în România, pentru a oferi experiența unor seturi splendide la prețuri foarte convenabile.

Nu numai că bijuteriile placate cu aur sunt mult mai ieftine, dar este foarte dificil de spus diferența față de cele „reale”. Trebuie să fii într-adevăr un expert pentru a le putea diferenția pe cele două, iar această distincție nu se poate face decât utilizând anumite substanțe de control pe care le folosesc bijutierii. Nimeni nu va ști dacă ai un colier sau o brățară placată sau este din aur solid. Modelele deosebite îți permit să porți bijuterii masive, care dacă ar fi fost confecționate din aur pur, ar fi dus la prețuri exorbitante.

Ce este o bijuterie placată cu aur?

Să începem prin a defini ce este exact o bijuterie placată cu aur. După cum sugerează termenul, este o bijuterie care este confecționată dintr-un metal sau aliaj, acoperită cu un strat subțire de aur. Placarea nu trebuie considerată un procedeu „ieftin”, uneori este costisitor. Bijuteriile placate cu aur SaraTremo au cel mai gros strat de placaj posibil, de aceea sunt cele mai rezistente in timp. Se foloseste metoda galvanizării, aceeasi metodă folosită în cazul vopsirii mașinilor.

Avantajele bijuteriilor placate cu aur

Acum să analizăm avantajele bijuteriilor placate cu aur față de bijuteriile din aur solid.

        Prețul  – Bijuteriile placate cu aur sunt mult mai ieftine, îți permit să ai colecții de bijuterii frumoase fără să cheltui o avere. Fiind mult mai ieftine, îți poți cumpăra numeroase bijuterii și mereu poți purta noile colecții la modă fara stress.

        Estetică – bijuteriile sunt la fel de frumoase că cele fabricate din aur de 18 K, iar uneori sunt chiar mai frumoase, deoarece aliajul metalic este mult mai flexibil decat aurul. Doar experții vor putea spune diferența după o analiză în laborator între bijuteriile placate cu aur din Brazilia marca SaraTremo și bijuteriile din aur masiv.

        Rezistență – Aurul este un metal maleabil. Așa se explică de ce bijuteriile din aur pur 100% (24 karate) sunt rare (aurul de 18 karate este 75% aur). Cu o piesă de bijuterii placate cu aur, designerii sunt mai liberi, în special pentru realizarea de bijuterii complexe.

        Liniștea  sufletească – Pare ceva la care nu te-ai fi gândit, însă poți purta fără griji un inel placat cu aur, cercei placați cu aur sau un colier placat cu aur. Dacă le pierzi sau le deteriorezi, le poți oricând înlocui cumpărând modele și mai frumoase, fără regrete.

        Soliditatea – Contrar a ceea ce ai putea crede, bijuteriile placate cu aur sunt mai puternice decât bijuteriile din aur masiv. Prin urmare, acestea sunt mai potrivite pentru a suporta uzura din viața de zi cu zi.

Dezavantajele bijuteriilor placate cu aur

        Deteriorare în timp – Bijuteriile placate cu aur se vor mătui și uza în cele din urmă: Datorită metalului sau aliajului care se află sub placarea cu aur, bijuteriile placate cu aur se vor deteriora prin uzură. Cu toate acestea, există o soluție pentru a minimiza această problemă: întreținerea corectă și lustruirea bijuteriilor placate.

        Valoare redusă la revânzare – Bijuteriile din aur de 18 K, chiar deteriorate, vor fi întotdeauna valoroase, datorită cantității de aur pur pe care o conțin. O bijuterie placată cu aur are o valoare redusă la revânzare. Bijuteriile din aur pot fi văzute ca o investiție financiară, însă bijuteriile placate cu aur sunt destinate purtării.

Cum păstrezi în stare perfectă bijuteriile placate cu aur?

Bijuteriile placate cu aur sunt ieftine, dar acesta nu este un motiv pentru a neglija întreținerea acestora. Trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a te bucura cât mai mult de ele. În primul rând, evita contactul cu apa, cu substanțele chimice, detergenții, transpirația, parfumurile, cremele, produsele cosmetice, etc. Toate aceste substanțe atacă metalul. Deci, asta înseamnă că este bine să-ți îndepărtezi bijuteriile placate cu aur atunci când faci un duș sau o baie, când mergi la piscină, când te afli la plajă, când îți faci un tratament cosmetic, când faci curat, etc. În acest fel, le poți prelungi durata de viață chiar până la 5-6 ani.

Atunci când nu porți bijuteriile placate cu aur, este cel mai bine să le păstrezi în punguțe vidate (pentru a preveni fenomenul de oxidare). Periodic, îți poți curăța bijuteriile placate cu aur, punând câteva picături de săpun lichid (de exemplu, detergent pentru vase) într-un bol cu ​​apă. Le înmoi, freci ușor, apoi le clătești și le usuci.

SaraTremo îți oferă o gamă variată de bijuterii placate cu aur, seturi de bijuterii, inele, cercei, pandantive și bijuterii placate cu aur alb. Alege bijuteria care se potrivește cel mai bine cu personalitatea ta și îți pune în valoare farmecul și frumusețea!