Home Fit Travel 7 destinatii pentru iubitorii de windsurfing

7 destinatii pentru iubitorii de windsurfing

SHARE

Sportul nu inseamna doar fitness si aerobic. Desi acestea sunt cele mai populare, exista sporturi sezoniere foarte atractive si in acelasi timp exotice, daca ne gandim la numarul persoanelor care le practica. Unul dintre acestea este windsurfing-ul, un sport de apa care combina proprietatile unei barci cu panze si o placa de surf. Practicarea windsurfing-ului presupune sa te plimbi in directia vantului si sa manevrezi atat catargul, dar si greutatea propriului corp.

Esti gata sa te aventurezi in bataia vantului? Iata 7 destinatii uimitoare in care poti practica windsurfing:

1. Maui, SUA – temperaturile potrivite pe tot cuprinsul anului, valurile jucause aduna un numar mare de profesionisti de-a lungul plajei din Ho’Kipa. Din mai pana in octombrie windsurfing-ul este la el acasa, in timp ce iarna balenele isi revendica locul.

maui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Mui Ne, Vietnam – pana nu demult acesta a fost un sat pescaresc, astazi insa este Mecca windsurfing-ului si kitesurfing-ului din Asia de Sud. Cu un nivel minim record de precipitatii si vanturi puternice, acest mic oras este potrivit pentru incepatori si profesionisti deopotriva. A doua atractie a locului o reprezinta dunele enorme de nisip, dar nici plimbarile cu ATV-urile nu sunt de ratat.

3. Bonaire, Caraibe – Bonaire este un adevarat paradis pentru cei care iubesc apa. O singura iesire in largul apelor turcoaz este suficienta pentru a intelege de ce multi profesionisti de renume mondial care au scris istoria acestui sport aleg acest loc.

4. Fuerteventura, Spania – acest colt de rai din insulele Canare este gazda Campionatului Mondial de Windsurfing pentru profesionisti, aflandu-se in topul listei oricarui iubitor al sporturilor de apa.

fuerteventura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Boracay, Filipine – Boracay se afla pe lista celor mai bune plaje din lume, dar surferii stiu ca este si o destinatie potrivita pentru practicarea “sporturilor de vant”. Apele turcoaz, nisipul alb si palmierii creeaza un peisaj uimitor, iar windsurfurii se pot bucura de vanturile potrivite pantru practicarea acestui sport.

6. Marea Rosie, Egipt – un paradis in Orientul Mijlociu, iubit de catre sportivi pentru tunelul de vant creat de muntii ce flancheaza Golful Suez. Cu cat mai spre nord inaintezi, cu atat conditiile sunt mai bune.

7. Baja California, SUA – Baja este opusul lui Maui. Apa calda si soarele puternic sunt prezente pe tot parcursul anului, insa lunile cele mai potrivite pentru windsurfing sunt din noiembrie pana in martie. La Ventana si Baja Sur sunt destinatii foarte bune pentru incepatori, in timp ce profesionistii pot alege cu incredere Los Barriles.