Home Fitspiration A slabit 18 kg, a renuntat la jobul in banca si s-a...

A slabit 18 kg, a renuntat la jobul in banca si s-a facut instructor de fitness

SHARE
Adrian Dumitrascu

Omul este o fiinta ganditoare, iar acest lucru inseamna, evident, ca omenirea este o retea ganditoare, fapt care ne obliga pe fiecare dintre noi sa reflectam la ceea ce sta la baza functionarii acestei retele, respectiv comunicarea.

Comunicarea este un sistem constituit din legi care, daca sunt aplicate corect, creeaza echilibrul la nivel de grup. Insa, cunoasterea acestor reguli ne conduce spre propria noastra dezvoltare, prin vigilenta si hotarare. Putem descoperi la orice varsta ca, asumandu-ne riscul de a adopta o anumita pozitie, ne asumam riscul de a fi diferiti, de a iesi din simbioza. Dar, dincolo de intamplarile neprevazute, ne asteapta o stare de bine, stimulata de relatii insufletite si creatoare. In aceasta etapa a relatiilor infloritoare l-am cunoscut virtual pe Adrian Dumitrascu, Instructor de Fitness si Antrenor Personal in Bucuresti. Pentru a ajunge aici, insa, a trecut prin etapa perceptiilor derutante.

In 2010, pe cand lucra in sistemul bancar, gandul schimbarii i-a incoltit in minte. S-a luptat cu propria teama de schimbare si a realizat ca, in momentul in care si-a facut primul abonament la o sala de fitness, aceasta a inceput sa dispara incetul cu incetul.

Cu cea mai mare rusine am inceput sa ma duc zilnic. Imi era rusine cand intram in sala, nu aveam incredere in mine, nu stiam sa fac nimic. Totul era strain, de la aparate, oameni, activitatea pe care trebuia sa o desfasor acolo, totul. 

Ambitia mea a simtit nevoia de cunoastere. Pe parcurs a inceput sa-mi placa ceea ce deveneam si am vrut mai mult. Asa ca m-am apucat sa-mi modelez corpul dupa o poza model. Mi-am ales un model si mi-am spusasa vreau sa devin“”

Cu timpul, antrenamentele au inceput sa il multumeasca sufleteste mai mult decat jobul in banca, iar nevoia de a sta cat mai mult in sala de fitness a crescut proportional. Recunoaste ca s-a gandit ca e o nebunie pasiunea pe care o dezvoltase pentru fitness. Dar aceasta nebunie l-a ajutat sa slabeasca 18 kilograme intr-un an si 6 luni.

Adrian Dumitrascu

Nu am procedat corect, ar fi trebuit sa-mi iau un antrenor personal. Nu stiam nimic despre nutritie si despre ce inseamna un antrenament de fitness, efectuat in mod corect. Acesta este si motivul pentru care a durat 1 an si 6 luni sa pierd 18 kg si sa strec printr-o accidentare la umarul stang. Daca ar fi sa dau timpul inapoi, la momentul deciziei de a intra in sala de fitness, singurul lucru pe care l-as schimba ar fi faptul ca as decide sa lucrez cu un antrenor personal, ceea ce recomand tuturor celor care doresc sa aduca o schimbare pozitiva in viata lor.

Mersul la sala a intretinut conflictul interior ce aducea o tensiune teribila si de aici dorinta de a schimba mai mult in viata sa. In 2013, Adrian se afla in concediu paternal, iar timpul pe care l-a avut la dispozitie i-a permis sa aprofundeze fitness-ul. Asa a decis sa urmeze cursul de Instructor de Fitness si Personal Trainer organizat de Fitness Scandinavia.

Cand a venit momentul sa ma intorc la job-ul de birou, in cadrul bancii in care lucram, mi-am dat seama ca nu mi se mai potriveste acest job, ca-mi doresc altceva. Astfel am ales sa-mi dau demisia si sa-mi dedic timpul noii mele pasiuni: fitness-ul. Aveam deja o acreditare in acest sens si, intre timp, am obtinut specializari si acreditari si pe Antrenamentul Functional, Kettlebell si Body Weight Workout, Surface free training, Functional Performance.”

Adrian Dumitrascu

Dar studiul nu se opreste aici. Recent, Adrian s-a inscris la Facultatea de Kinetoterapie si Motricitate speciala, desi anterior terminase Marketing si Afaceri Economice Internationale.

Motivatia pentru a face orice este 100% in capul fiecaruia. Nimeni nu te poate face sa ridici o greutate cu care nu esti obisnuit, asa cum nimeni nu te poate face sa iti misti fundul la sala :)))  Sigur, te ajuta sa ai exemple de oameni, sa urmaresti pagini ale oamenilor din domeniu, sa cauti citate motivationale si sa te regasesti in ele, insa efortul este al fiecaruia, in mod individual. Pentru mine, acel gand de a-mi schimba viata a fost motivatia principala. Am vrut sa dau o noua turnura vietii si am acceptat orice risc. Cred ca nu am esuat, ci sunt pe drumul cel bun.

Dupa ce a reusit sa slabeasca 18 kilograme, Adrian Dumitrascu admite faptul ca lupta cea mai mare nu este atunci cand te chinui sa slabesti, pentru ca intr-o forma sau alta vei reusi, ci aceea de a te mentine. Cel mai important lucru dupa ce ti-ai atins obiectivul este sa iti pui un alt obiectiv, pe termenul cel mai lung posibil, sa te mentii sanatos, adica sa continui sa faci miscare, pana in ultima zi din viata ta.

Adrian Dumitrascu

Daca ar fi sa aleaga un singur cuvant care sa reprezinte cea mai mare satisfactie a alegerii pe care a facut-o, acesta este: libertate.

In banca aveam un job in Directia de organizare si solutii IT. Deveneam un robotel. Ma trezeam, mergeam la serviciu, veneam acasa si tot asa in fiecare zi de luni pana vineri. Asteptam cu nerabdare weekend-ul sa ma relaxez. Atunci, citatele pe care le urmaream erau de genul “Relax, it’s weekend” sau “Everybody hates Monday”. Acum am 7 zile pentru mine si pentru pasiunea mea.

Daca se merita sa aduci o asemenea schimbare in viata ta? Depinde de ce fel de persoana esti!

Pentru Adrian a meritat cu ‘varf si indesat’.

Sa fii sanatos si sa ai un corp puternic, care sa te poarte prin experientele vietii. DA, se merita!

Sa faci ce iti place cel mai mult in viata, sa fii liber atat cat iti permite societatea in care traim. DA, se merita!

Sa ai incredere in tine si sa te accepti pe tine. DA, se merita!

Asta consider eu ca este important.

Enjoy life every day!

Pe Adrian il puteti urmari pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Adriandumitrascu1983