Home Sanatate 6 sfaturi pentru alegerea corecta a unei saltele

6 sfaturi pentru alegerea corecta a unei saltele

SHARE
saltea de pat

Din statisticile medicale rezulta ca o persoana ce nu se odihneste suficient si eficient pierde 25% din tonus, este mohorata si nervoasa, este predispusa la boli si ii scade imunitatea. 8 ore de somn nu sunt suficiente pentru a ne incepe ziua cu zambetul pe buze si plini de energie. Pe langa acestea, mediul in care ne petrecem cele 8 ore de somn, respectiv salteaua pe care dormim, trebuie sa ne asigure confort, relaxare si o siguranta a sanatatii noastre. De aceea, saltelele sunt “bunuri” cu viata indelungata si trebuie sa fie realizate din materiale ce nu sunt nocive pentru om si trebuie sa aiba o calitate foarte buna.

Se intampla sa mergem la cumparaturi fara sa cunoastem cu adevarat ceea ce ne dorim si mai ales ceea ce avem nevoie pentru o buna functionare a organismului nostru. In acest sens, specialistii magazinului online www.saltele-online.ro au intocmit o lista cu sfaturi pentru alegerea corecta a unei saltele:

  1. De cat timp ai salteaua actuala? – calitatea si confortul saltelei sunt esentiale pentru mentinerea starii de sanatate. O data cu trecerea timpului, saltelele sunt supuse presiunii corpului uman si isi pierd din proprietati. Daca salteaua ta prezinta adancituri, zone in care materialul este deteriorat, mirosuri neplacute, daca somnul tau nu mai este atat de odihnitor, acesta este momentul cand trebuie sa achizitionezi o saltea noua. Este cel mai usor mod de a preveni anumite afectiuni.
  2. Elasticitatea este un atribut important in alegerea unui saltele. De exemplu, salteaua Fresh Classic Memory, distribuita de magazinul online www.saltele-online.ro, are un grad de elasticitate de 8 din 10. Gradul de elasticitate este dat de modul de constructie si de rigiditatea elementelor din care este compusa salteaua. Aceasta reactie este foarte vizibila in timp prin gradul de deformare al saltelei. Cu cat o saltea este mai elastica, aceasta este mai moale si mai putin “inchegata”. Acest grad de elasticitate recomanda si greutatea persoanei ce poate utiliza fiecare tip de saltea.
  3. Testeaza inainte de cumparare! – ti se intampla cu siguranta sa alegi obiectele dupa designul lor. In cazul saltelelor acesta nu este important deoarece salteaua va fi oricum acoperita de husa si asternuturi. In schimb, acorda atentie testarii ei inainte de achizitionare. Intinde-te cateva minute bune, testeaza pozitii de somn si abia apoi ia o decizie. Acest lucru te ajuta sa verifici confortul si fiabilitatea saltelei. Nu te lasa influentat doar de vanzator.
  4. Verifica toate caracteristicile saltelei – confort, elasticitate, comportament la miscare, gradul de circulatie al aerului etc. Note bune pentru toate acestea va garanteaza ca faceti alegerea corecta. Salteaua Fresh Classic Memory primeste din partea  expertilor 8 puncte din 10 in ce priveste gradul pe punctele de presiune si confort si 9 din 10 puncte la comportament la miscare. Salteaua Fresh Classic Memory este destinata persoanelor active, sportive ce doresc un mediu de somn ferm si comod in acelasi timp, dar nu comod in sensul de soft (moale si pufos). De aceea materialul MemoryFoam a acestor saltele nu are decat 2 cm grosime. Saltelele FreshClassicMemory sunt concepute ca o combinatie intre efectele benefice ale materialului MemoryFoam si suportul poliuretanic pe celula deschisa, confortabil si plac Senzatia de somn revigorant in special pentru persoanele cu o viata activa si/sau sportive, un suport mediu/ferm si comod in acelasi timp.
  5. Cumapara doar de la specialisti! Saltele-online.ro este destinat comercializarii unei game variate de saltele. Specialistii magazinului sunt instruiti si suficient de calificati pentru a va ajuta in alegerea corecta.
  6. Nu uita de garantie! Perioada de garantie a saltelei Fresh Classic Memory este de 6 ani si are un raport calitate/durabilitate – pret foarte bun. O garantie mai mica indica faptul ca durata de viata a saltelei repsective este mai mica, de aceea si pretul poate mai scazut decat in cazul unei saltele de calitate.

Noteaza-ti aceste sfaturi atunci cand decizi sa achizitionezi o saltea si urmeaza-le pentru o alegere corecta.

Sursa: www.saltele-online.ro

saltele-fresh-memory-mare