Home Sanatate Beneficiile scaunelor ergonomice

Beneficiile scaunelor ergonomice

SHARE
scaun-de-birou-OFF-600-negru-semiprofil-dreapta

Scaunele ergonomice sunt acele scaune special concepute pentru o oferi utilizatorului o adevarata experienta relaxanta si reconfortanta. Cuvantul ergonomie provine din termenii grecesti „ergos”, care semnifica loc de munca, si „nomos” care inseamna legi naturale. Putem spune ca prin ergonomie se urmareste imbunatatirea conditiilor de munca, realizata cu costuri biologice minime, in vederea adaptarii optime ale omului la acestea.   Scaunele ergonomice iau in considerare capacitatile si limitele fizice si mentale ale lucratorului, incercand sa faca locul de munca unul potrivit pentru lucrator, si nu invers. Specialistii in scaune ai magazinului www.scaune-online.ro iti ofera cateva motive pentru care ar trebui sa iti achizitionezi un scaun ergonomic pentru birou:

–          Confortul – scaunele ergonomice, asa cum am mentionat in introducerea acestui material, ofera utilizatorului un grad crescut de confort, fie ca vorbim de locul de munca, fie ca vorbim de biroul de acasa. Confortul este dat in primul rand de materialele utilizate la confectionarea scaunului, ce au capacitatea sa absoarba transpiratia si sa permita o buna circulatie a aerului. De asemenea, acestea sunt prevazute cel mai adesea cu tetiere, cotiere reglabile si piston cu aer pentru reglarea inaltimii.

–          Beneficii pentru sanatate – scaunele ergonomice previn afectiunile spatelui, ale gatului, mainilor sau problemele de circulatie. Caracteristicile cu care vin scaunele ergonomice sunt extrem de importante pentru mentinerea starii de sanatate  si promovarea unei stari de relaxare. Astfel, scaunele ergonomice sunt prevazute cu suport lombar, pentru o sustinere cat mai buna a spatelui, tetiere pentru o pozitie corecta a gatului sau cotiere reglabile pentru o pozitie relaxanta a mainilor in timpul lucrului. Lipsa acestor insusiri ar face mult mai inconfortabil statul pe scaun, generand pe termen mediu si lung grave probleme de sanatate.

–          Usurinta in deplasare – deoarece sunt prevazute cu mecanism de roti pivotante, scaunele ergonomice permit deplasarea cu usurinta in birou, fara sa trebuiasca sa te ridici de pe scaun. Modul in care acestea sunt realizate, pornind de la materiale si pana la facilitati,  contribuie la cresterea productivitatii muncii, oferind utilizatorului o adevarata experienta menita sa ii usureze munca si sa ii confere o stare de bine.

–          Design modern – utilizate in birouri, sali de conferinte si consilii, scaunele ergonomice reusesc sa atraga atentia prin designul lor modern si sa confere un aer profesionalist. Materialele utilizate in realizarea scaunelor ergonomice sunt extrem de rezistente si se incadreaza perfect in orice tip de decor cu accente moderne.

Sursa: www.scaune-online.ro