Home Fitspiration Burpee – exercitiul care iti lucreaza toti muschii si arde calorii

Burpee – exercitiul care iti lucreaza toti muschii si arde calorii

SHARE
burpee cum se executa corect

Burpee este un exercitiu tipic CrossFit-ului, scurt, dar de mare intensitate, care lucreaza musculatura intregului corp si te ajuta sa arzi calorii. Daca ai o camera mai incapatoare, poti efectua acest exercitiu si acasa.

La inceputul anilor ’30, armata Statelor Unite ale Americii a conceput acest exercitiu, pentru a creste rezistenta cardiovasculara si musculara a soldatilor sai. Acest exercitiu, care se regaseste in rutina antrenamentelor de CrossFit sau HIIT, poate fi efectuat si acasa, deoarece executia variantei clasice a exercitiului nu presupune niciun accesoriu de fitness, ci se realizeaza cu greutatea propriului corp.

Cum executi corect un burpee?

  1. Din pozitie verticala, cu picioarele departate la nivelul soldurilor sau usor mai departate, coboara in genuflexiune si pune palmele pe sol.
  2. Du picioarele in spate, pentru a ajunge in pozitie de plansa.
  3. Revino cu picioarele in pozitie de genuflexiune.
  4. Ridica-te si executa o saritura in sus.

Iata cum se executa corect un burpee:

Burpee este un exercitiu de forta, rezistenta si coordonare, recomandat pentru imbunatatirea rezistentei cardiovasculare. In functie de starea fizica a fiecarei persoane, exista variatii pentru incepatori si avansati.

Burpee – beneficii pentru sanatatea ta

  1. Asa cum am mentionat si mai sus, burpee este un exercitiu care imbunatateste forta si rezistenta celui care il executa, avand, insa, si alte beneficii pentru sanatate
  2. Pentru ca este un exercitiu de intensitate, burpee creste metabolismul si arde mai multe calorii decat alte exercitii executate la aparatele de forta, de exemplu.
  3. Deoarece este un exercitiu care se executa cu greutatea propriului corp si prin implicarea mai multor grupe de muschi, burpee imbunatateste si coordonarea.

Trei variatii de burpees

  1. Burpees cu flotare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Burpee cu mountain climb

3. Burpee cu plank lateral