Home Sanatate Cand este recomandat sa schimbi salteaua de pat?

Cand este recomandat sa schimbi salteaua de pat?

SHARE
saltea de pat

Somnul de calitate ne regenereaza organismul si ne improspateaza mintea. Cu toate acestea, adeseori ne confruntam cu insomnii sau ne trezim mai obositi decat cu o seara inainte.

Unul din motivele pentru care nu ajungem repede pe taramul viselor il reprezinta lipsa unui mediu odihnitor care sa favorizeze somnul. Din aceasta, nu trebuie sa lipseasca o saltea de pat potrivita, care sa previna problemele de somn si sa ne ajute, la nevoie, sa depasim starea de insomnie instalata.

Salteaua de pat este o achizitie pe termen lung, de aceea ni se intampla sa uitam ca aceasta mai trebuie si schimbata la un anumit interval de ani. Saltelele pot veni cu garantii de pana la 10-15 ani, dar adeseori aceasta trebuie schimbata mult mai repede.

Cand este recomandat sa schimbi salteaua de pat? Iata cateva sfaturi de la specialistii in domeniu:

1.    Daca dormi pe o saltea de pat cu o vechime mai mare de 7 ani, e timpul sa te gandesti la inlocuirea acesteia. In timp, postura, numarul de kilograme, masa musculara se modifica, iar salteaua nu mai sustine corespunzator organismul.  Inca de la primele semne de deteriorare ale saltelei, chiar si o mica adancitura, trebuie sa iei in considerare inlocuirea acesteia, pentru a preveni afectiunile ce se pot instala in organismul tau.

Citeste si: Cum alegi un scaun ergonomic?

2.    Daca te trezesti cu dureri de spate sau nu dormi la fel de bine ca inainte este un semn ca ceva este in neregula cu salteaua. Daca te intorci pe o parte si pe alta incercand sa gasesti o pozitie confortabila inseamna un somn de slaba calitate si o noua zi lipsita de energie.

3.    De multe ori ni se intampla sa dormim in fotoliu sau pe canapea, deoarece ne simtim mai confortabil decat pe salteaua din dormitor. Cu toate acestea, specialistii nu recomanda sa dormi in fotoliu, mai ales daca iti doresti sa ai un stil de viata echilibrat cu 7-8 ore de somn in fiecare noapte. Fotoliul nu este construit sa ofere suportul necesar coloanei vertebrale in timpul somnului.

4.    Daca ai probleme cu alergiile si salteaua ta nu este tratata impotriva acarienilor este obligatoriu sa o schimbi. Saltelele vechi devin depozite de alergeni, celule moarte ale pielii, particule de praf, germeni si chiar plosnite. Sanatatea ta este cea mai importanta, de aceea trebuie sa iei in considerare toate aceste aspecte.

Asadar, daca salteaua ta este mai veche de 7 ani ori este mai nou, dar prezinta adancituri, murdarie e timpul sa te gandesti sa iti cumperi o alta saltea de pat. Specialistii magazinului www.saltele-online.ro iti stau la dispozitie cu cele mai utile sfaturi pentru a face cea mai potrivita alegere pentru tine.