Home Fitspiration 5 carti despre sport pe care trebuie sa le citesti

5 carti despre sport pe care trebuie sa le citesti

SHARE
run or die carte kilian jornet

Insasi activitatea de citit reprezinta o cale spre dezvoltare personala, relaxare dupa o zi lunga sau pur si simplu un mod de a adormi mai repede seara. Si cum altfel ai putea face acest lucru, daca nu citind cartile care te vor motiva a doua zi sa urmezi stilul de viata sanatos pe care ti l-ai impus.

Am ales pentru tine 5 carti despre sport pe care sa le citesti.

1. The longest race/ Cea mai lunga cursa – Ed Ayres – Ed Ayres nu este un incepator. El a fost un alergator de cursa lunga timp de 50 de ani si a lansat “Running Times Magazine”. Intrebarea principala este “Cat de mult poti rezista?”. Cartea impleteste sfaturi pentru alergarea de lunga durata cu obsesia pentru liniile de final, sudoare si lacrimi.

2. Run or Die – Kilian Jornet – Unul dintre cei mai mari sportivi de anduranta din lume, Kilian Jornet si-a facut o cariera din a forta limitele umane. A atins varfurile unor munti in timp record, a cucerit cele mai dificile trasee de ski din lume, a castigat Campionatul Mondial la mai multe discipline. Si toate inainte de varsta de 25 de ani. Run or die este o transcriere a vietii lui Jornet, o recapitulare a carierei sale pentru a motiva cititorii si a crede in abilitatile lor.

3. Hell-Bent – Benjamin Lorr – Ce se intampla atunci cand gasirea echilibrului interior nu mai este de ajuns? In Hell-Bent, Benjamin Lorr (scriitor si practicant yoga) exploreaza lumea yoga, dincolo de obisnuit. Este o poveste care arata o alta fata a yoga si va va schimba perceptia asupra ceea ce stiti in acest moment despre yoga.

4. Pedal Forward – Trey Hall – Cartea include povesti si anecdote care imbina mersul cu bicicleta, business-ul si dezvoltarea personala. Trey Hall si-a construit cartea in jurul unui accident cu bicicleta, in urma caruia a avut cateva interventii chirurgicale. Este o carte cu adevarat inspirationala.

5. The Sports Gene – David Epstein – Totul se gaseste in gena? David Epstein cauta raspunsul pentru ce predispozitii genetice au legatura cu succesul atletic. Poate fi atletismul mondial tradus prin munca multa si inovatie sau suntem predispusi la succes inca de la nastere? O carte controversata, nu va asteptati la adevaruri “usoare”.