Home Sanatate Ce saltea amelioreaza boala reumatica?

Ce saltea amelioreaza boala reumatica?

SHARE
saltea ortopedica

In Romania, aproape un sfert din populatie este afectata de boli reumatice sau articulare, iar intre cauzele aparitiei acestora se numara inaintarea in varsta si incetinirea metabolismului. Articulatiile se degradeaza, cartilajele se distrug, ducand astfel la aparitia oasteoartritei sau altor afectiuni de acelasi tip. Pe langa varsta, lipsa activitatii fizice sau odihna pe o saltea nepotrivita pot cauza sau agrava afectiunile oaselor.

Expertii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro atrag atentia asupra numarului crescut de persoane care sufera de probleme ale oaselor din cauza unui suport neadecvat pentru dormit. Chiar daca nu ne dam seama, o saltea nepotrivita poate agrava o usoara afectiune deja instalata sau poate fi cauza principala pentru aparitia unei boli reumatice. In timpul somnului, corpul nostru are nevoie de un suport ferm care sa mentina coloana vertebrala in pozitie corecta, un echilibru perfect intre confort si fermitate.

Ce saltea amelioreaza boala reumatica?

  • Osteoartrita – aceasta afectiune se descrie ca degradarea articulatiilor. Pacientii cu dureri la articulatii au tendinta sa doarma intr-o parte cu genunchii ridicati, in pozitie fetala. In aceasta situatie dormitul cu picioarele la un nivel mai ridicat decat restul corpului poate atenua durerile si elimina presiunea. In acest caz, o saltea OrtoFoam compusa dintr-o placa de poliuretan pe celula deschisa cu grosimea de 16 cm si densitatea de 23kg/mc cu portanta ridicata si un suport care sa sustina picioarele la nivel mai ridicat sunt ideale pentru a evita deteriorarea starii de sanatate.
  • Boala degenerativa a discului – descrie modificarile ce se petrec la nivelul discurilor intervertebrale odata cu inaintarea in varsta. Acestea pot conduce inclusiv la osteoartrita, la hernie de disc sau stenoza de canal spinal. Pozitia preferata in cazul acestei afectiuni este dormitul pe burta, deoarece presiunea asupra discului este mai scazuta. Astfel, folosind o saltea relativ ferma si o perna plasata sub stomac si solduri pot reduce stresul acumulat in partea inferioara a spatelui.
  • Bursita – aceasta afectiune este o inflamatie a bursei, un mic sac cu fluid care captuseste si lubrifiaza zona in care elementele articulare-inclusiv os, tendon, ligament, muschi sau piele se freaca una de alta. Pacientii cu bursita nu ar trebui sa aleaga o saltea foarte ferma, ci mai degraba una cu spuma care sa detensioneze articulatiile. Aceasta are si rolul de a crea un confort foarte bun si de a sustine in mod natural si eficient coloana.
  • Dureri de sold – pacientii cu dureri de solduri pot atenua durerile dormind intr-o parte si pozitionand o perna intre genunchi. O saltea buna trebuie sa ofere suport pentru spate si confort in acelasi timp. O saltea foarte ferma poate provoca dureri la nivelul punctelor de presiune. O saltea cu fermitate medie permite umerilor si soldurilor sa se scufunde usor si poate fi mai bine tolerata de organism.

Pentru dureri minore de spate specialistii recomanda salteaua ortopedica care are un suport ferm, dar comod datorita sistemului de matlasaj.  De asemenea, salteaua anatomica, precum Vacum Alaska, este recomandata in special persoanelor ce au probleme medicale de coloana (fara o gravitate mare), persoanelor in varsta sau cu insomnii, cat si persoanelor ce doresc un suport ferm si confortabil in acelasi timp. Duritatea saltelei este medie+ si este foarte confortabila atat persoanelor cu masa corporala mare (maxim 120 kg/persoana) cat si celor cu greutate mica. Materialul fiind consistent nu permite corpului sa se afunde in saltea si persoana sa se miste greu pe saltea. Aceasta duritate este foarte utila si batranilor deoarece sustine ferm corpul si coloana. Totusi nu este o saltea prea dura pentru a crea un disconfort in timpul somnului. Calitatile deosebite ale acestei saltele ii permit sa-si pastreze forma o durata indelungata de timp.

Sursa: www.saltele-online.ro