Home Sanatate Cele mai importante sfaturi pentru alegerea saltelei de pat

Cele mai importante sfaturi pentru alegerea saltelei de pat

SHARE

Un somn de calitate este esential pentru o sanatate buna. Este dovedit stiintific faptul ca procesele reparative care au loc in timpul somnului au efecte benefice numai atunci cand somnul este profund si netulburat de factori externi.  Si, pentru a avea rezultatele optime, salteaua pe care dormi joaca un rol fundamental.

Identificarea saltelei potrivite presupune o investigatie serioasa cu privire la evolutiile tehnologice, iar timpul s-ar putea sa fie in defavoarea ta. De aceea, specialistii magazinului www.saltele-online.ro iti ofera cateva linii directoare, pe care sa le ai ca referinta atunci cand pornesti in cautarea unei saltele noi:

  1. O saltea potrivita pentru o persoana nu este potrivita pentru toata lumea. Asa ca recomandarea venita din partea unei persoane nu trebuie sa-ti influenteze decizia, doarece nevoile tale de odihna sun absolut individuale. Nu exista o solutie perfecta pentru toti, deci trebuie sa tinem cont de propria noastra fizionomie. Testarea mai multor tipuri de saltele este esentiala pentru a face o alegere potrivita.
  2. Cauta salteaua in functie de necesitati si abia apoi dupa materiale! Ceea ce cauti este un produs care sa te ajute sa dormi bine si sa previi sau sa ameliorezi anumite afectiuni. Bineinteles ca tehnologiile de realizare a materialelor iti permit acum sa obtii un somn odihnitor, dar trebuie sa stii in primul rand ce tip de confort cauti. Revenim astfel la testare si la sentimentul de incredere pe care o saltea trebuie sa ti-l ofere atunci cand te intinzi pe ea.
  3. Dupa ce ai stabilit necesitatile si tipul de saltea potrivit, din punct de vedere al duritatii si al gradului de presiune, este timpul sa acorzi interes materialelor din care este realizata salteaua. O gama tot mai mare de saltele, inclusiv cele oferite de magazinul Saltele-online.ro, prezinta straturi de materiale cara garanteaza igiena maxima, fara bacterii sau acarieni care iti afecteaza sanatatea. Materialele cu fibra de argint, cu aloe vera sau cele din bambus confera un suport adecvat organismului tau. Cu toate acestea, toate saltelele acumuleaza in timp resturi de piele moarta, hrana acarienilor care provoaca nenumarate alergii. De aceea, specialistii recomanda igienizarea saltelei o data pe an si schimbarea acesteia dupa maxim 8 ani de utilizare.
  4. Temperatura este un alt parametru pe care trebuie sa-l ai in vedere la achizitia unei saltele, deoarece femeile si barbatii au nevoi diferite. Exista cateva principii de baza pentru controlul temparaturii in pat. Primavara si vara sunt potrivite saltelele cu o ventilatie buna si o capacitate maxima de aerare, in timp ce toamna si iarna sunt indicate materialele care tin caldura. Acum, insa, este simplu sa alegi, deoarece exista saltele cu doua fete, care iti permit sa ai un somn odihnitor in orice anotimp.

Exista nenumarate tehnologii de realizare a saltelelor, astfel ca specialistii iti recomanda sa testezi mai multe saltele inainte de a face achizitia. Asadar, aloca-ti cateva zile bune pentru a merge in showroom si a testa cate 15-20 minute fiecare saltea ce corespunde necesitatilor tale.

Sursa: www.saltele-online.ro