Home Sanatate Cinci criterii importante pentru alegerea saltelei potrivite

Cinci criterii importante pentru alegerea saltelei potrivite

SHARE
saltea de pat spuma de memorie

Achizitia unei saltele este o investitie importanta, care va avea un impact urias asupra vietii de zi cu zi, asa ca asigura-te ca faci alegerea potrivita.

Stii ca este momentul sa cumperi o saltea noua, daca ai petrecut deja 7-8 ani pe cea actuala. In toti acesti ani, nu numai ca stilul tau de viata s-a schimbat, dar si organismal tau functioneaza altfel, iar salteaua nu mai are aceleasi proprietati ca in primul an. Fiind un produs de folosinta indelungata, cu efecte asupra sanatatii tale, este important sa dedici timp gasirii saltelei potrivite. Expertii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro mentioneaza cinci criterii in functie de care sa iti alegi salteaua de pat:

  1. Structura saltelei joaca un rol important mai ales pentru durata de viata a acesteia. Nu mai este un secret pentru nimeni ca saltelele realizate din memory foam, latex, eliocel sau materiale bio sunt mult mai rezistente in timp si ofera un confort sporit.
  2. Materialele spun si ele multe lucruri despre calitatea saltelelor. De exemplu, fibra de cocos permite o circulatie sanguina buna, impiedica dezvoltarea larvelor de acarieni, oferind un somn confortabil si odihnitor. De asemenea, fibrele de argint incapsulate in materialele saltelelor sau aloe vera ofera un suport uscat tot timpul, eliminand umiditatea din zona de contact cu corpul. Fibra de bambus absoarbe cu 60% mai multa umezeaza decat bumbacul si elimina mirosul de ranspiratie, facand-o, astfel, o alegere potrivita.
  3. Duritatea saltelei te ajuta sa pastrezi o pozitie corecta a coloanei si sa previi anumite afectiuni, dar te poate ajuta si sa ameliorezi durerile de spate. Salteaua OrtoFoam, de exemplu, ofera un suport ferm si poate fi utilizata si in scopuri medicale. Sportivii si persoanele active se vor simti bine pe un suport ferm si comod in acelasi timp. Nu vorbim despre moale, ci despre un suport realizat dintr-un material MemoryFoam mai subtire, de doi centimetri.
  4. Comportamentul la miscare se refera la capacitatea saltelei de a absorbi miscarile unui partener, astfel incat somnul celuilalt sa nu fie deranjat. La saltelele realizate din materiale non-metalice efectul de val este mult diminuat sau lipseste cu desavarsire, ceea ce le face sa fie mai preferate.
  5. Gradul de elasticitate este dat de modul de constructie al saltelei si de rigiditatea elementelor din care este compusa aceasta, ce au drept consecinta reactia la greutatea persoanelor care o folosesc. Cu cat salteaua este mai elastica, cu atat salteaua este mai moale.

Acum esti mai pregatit sa faci alegerea corecta potrivita stilului tau de viata.

Sursa: www.saltele-online.ro