Home Sanatate Cum alegi cea mai buna saltea?

Cum alegi cea mai buna saltea?

SHARE
cea mai buna saltea

Cum alegi cea mai buna saltea? 

Alegerea unei saltele nu este un lucru minor. Ne petrecem o treime din viata dormind sau odihnindu-ne pe saltea, iar acesta este un motiv suficient de puternic pentru care alegerea unei saltele necesita implicare activa din partea noastra, din moment ce ne poate afecta sanatatea.

Salteaua este elementul principal al „sistemului de odihna”, ea fiind cea care ne ofera suport ferm si confortabil pentru mentinerea sanatatii coloanei si nu numai. Pentru a veni in ajutorul nostru, specialistii magazinului www.saltele-online.ro au intocmit o lista cu proprietati fizice care influenteaza alegerea unei saltele:

  1. Fermitatea – Sentimentul de fermitate depinde de mai multi factori, de la greutate, varsta, inaltime, propriile senzatii ale utilizatorului, insa exista si un standard care determina fermitatea unei saltele pe o scara de la 1 la 10, unde 1 este cel mai puternic si 10 cel mai mic. Fermitatea depinde si de zona corpului, deorece nu este necesara aceeasi fermitate pentru zone precum solduri si umeri, zone ce necesita mai putina putere si mai multa capacitate de adaptare. De asemenea, zona lombara are nevoie de suport pentru a pastra curba naturala a spatelui in timpul somnului.
  2. Adaptabilitate – Adaptabilitatea materialelor ajuta la mentinerea unei pozitii corecte pe o suprafata plana. Combinatia ideala a unei saltele este o baza cu suport ferm, care sa ia in considerare anumite zone ale corpului, completat cu un strat de material adaptabil. Grosimea adecvata a stratului superior depinde, din nou, de greutatea utilizatorului.
  3. Senzatie termica – Nu avem cu totii aceeasi perceptie a temperaturii. Sunt persoane care nu suporta caldura si alte persoane carora le este frig la o temperatura destul de ridicata. Aceste senzatii sunt considerate importante atunci cand alegem o saltea. Persoanele care nu agreeaza caldura au tendinta sa aleaga saltele cu o fermitate mai ridicata. Mai important este, insa, sa intelegem igiena unei posturi corecte si faptul ca temperatura poate fi reglata si prin intermediul materialelor, precum bumbac ori Tencel cu poliuretan.
  4. Rezistenta si durabilitate – Pentru saltelele cu arcuri principala variabila pe care trebuie sa o urmarim este grosimea si calitatea acestora, insa, asa cum specialistii in saltele spun mai sus, acestea vin cu un strat superior din spuma sau latex care contribuie la cresterea rezistentei saltelei. In cazul saltelelor cu spuma, densitatea materialului determina in mare masura rezistenta si durabilitatea saltelei.

Asa cum se poate observa, exista mai multe variabile fizice pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand achizitionam o saltea. Specialistii spun ca, pe langa acestea, mai sunt si altele, de aceea trebuie sa ne acordam suficient timp pentru a testa saltelele inainte de achizitie.

Despre Saltele-Online.ro

Site-ul Saltele-Online.ro face parte din grupul Mobshop.ro, dintre cei mai mari comercianti online de mobila, mic mobilier, tapiterie si saltele din Romania. Echipa a servit pana in prezent peste 20000 de clienti, iar gama de produse acopera amenajarile si modificarile ce se fac intr-o locuinta: mobilier de serie sau la comanda, bucatarii, dormitoare, camere de tineret, birouri, saltele, canapele, scaune, mese, usi glisante si alte produse ambientale de interior.