Home Fitspiration Cum iti creezi obiceiul de a face sport?

Cum iti creezi obiceiul de a face sport?

SHARE
obiceiul de a face sport

Cum iti creezi obiceiul de a face sport?

Cand vine vorba despre adoptarea unui stil de viata sanatos si punerea in aplicare a schimbarilor necesare, intentia nu ne ajuta foarte mult. Ceea ce conteaza cu adevarat este primul pas real pe care il faci, prima schimbare pusa in practica si puterea de a ramane fidel programul nou stabilit.

Priveste schimbarea ca pe o oportunitate, ci nu ca pe o corvoada!

Iata cateva sfaturi care speram ca te vor ajuta sa treci dincolo de lupta de a face un antrenament, spre a-ti crea obiceiul de a face sport si, de ce nu, de a iubi activitatea fizica:

1). Intra in atmosfera! –  Investitia in haine de antrenament potrivite si confortabile se poate dovedi foarte utila. Acestea te vor motiva sa te misti mai mult. Hainele de antrenament sunt proiectate pentru a oferi confort maxim la miscare. In plus, lasa pielea sa respire. Nu trece cu vederea pantofii de sport, mai ales daca alegi jogging-ul.

2). Asculta muzica motivationala! – Astazi, cu totii avem la dispozitie un smartphone si o pereche de casti. Creeaza-ti un playlist cu muzica preferata, care te inspira si te incurajeaza sa continui antrenamentul.

3). Fa un plan de antrenament! – De multe ori exercitiile care nu ne plac sunt si cele care dau rezultate foarte bune. Insa, nu trebuie sa te torturezi cu exercitii care nu iti plac. Creeaza-ti un plan de antrenament cu exercitii eficiente, care te ajuta sa-ti atingi obiectivele. Pe parcurs poti include si exercitiile mai putin preferate. Priveste-le ca pe o provocare de a-ti depasi limitele.

4). Stabileste-ti obiective! – Atunci cand ai un obiectiv realist, esti mult mai motivat sa continui. Poti avea ca obiectiv sa faci 15 genuflexiuni simple, apoi 15 genuflexiuni cu greutate mica, apoi genuflexiuni cu o greutate mai mare. Sau poti avea un obiectiv legat de numarul kilogramelor. Obiectivele te ajuta sa mergi mai departe, te inspira sa atinci alte si alte praguri de performanta. Nu uita sa te bucuri de fiecare realizare.

5). Antreneaza-te alaturi de un prieten! – Atunci cand te antrenezi cu cineva, poti fi mult mai determinat sa dai totul. Doua persoane se pot incuraja reciproc, iar antrenamentul poate deveni mai placut. Asa ca, ia-ti prietenul sau prietena si antreneaza-te pentru a-ti indeplini obiectivele!