Home Sanatate De ce ai nevoie de un scaun ergonomic la birou?

De ce ai nevoie de un scaun ergonomic la birou?

SHARE
scaun ergonomic scaune-online.ro

Exista mai multe avantaje pe care un scaun ergonomic ni le ‘aduce’ la locul de munca si nu numai, iar intre acestea cele mai importante sunt cele legate de confort si sanatate. Pentru a veni in ajutorul tau, specialistii in scaune ai magazinului online www.scaune-online.ro au intocmit o lista cu 5 avantaje pe care sa le iei  in considerare atunci cand ai un job de birou si iti petreceri ore bune stand pe scaun:

  1. Ajustabilitate – Scaunele ergonomice exista de mult timp, caracteristicile acestora  schimbandu-se o data cu trecerea timpului si evolutia tehnologiei. Una din caracteristicile principale ale unui scaun ergonomic este ajustabilitatea, aceasta oferindu-i utilizatorului posibilitatea de a-si regla scaunul un functie de nevoile sale. Suportul lombar, spatarul, latimea scaunului si adancimea, bratele si inaltimea sunt caracteristici usor de reglat la un scaun ergonomic, ceea ce le face preferatele companiilor.
  2. Confortul creste productivitatea muncii – Importanta confortului la locul de munca nu este niciodata supraevaluata. Cand angajatii sunt fericiti, ei tind sa lucreze mult mai bine, ceea ce conduce la o crestere a productivitatii. Scaunele ergonomice sunt confortabile datorita capacitatii lor de ajustare, dar si a materialelor de inalta calitate utilizate pentru realizarea lor.
  3. Prevenirea problemelor de circulatie a sangelui – cei mai multi oameni care lucreaza stand, in fata calculatorului, se plang de probleme medicale legate de circulatia sangelui. Pozitia utilizatorului si inaltimea nepotrivita a scaunului sunt doua dintre cauzele aparitiei acestor probleme. Scaunele ergonomice rezolva aceste afectiuni cu ajutorul functiei de ajustare a inaltimii si adancimii scaunului, oferind utilizatorului confortul necesar desfasurarii activitatii sale.
  4. Prevenirea afectiunilor la nivel lombar – O alta problema cu care oamenii care isi petrec mult timp asezati pe scaun se confrunta o reprezinta durerile de spate ori afectiunile in zona lombara. Maduva spinarii are menirea de a mentine curbele naturale ale spatelui, insa un scaun normal, cu spatar drept, nu ofera acest suport in partea de jos a spatelui. Astfel, partea inferioara a spatelui tinde sa se aplatizeze. Un scaun ergonomic cu suport lombar reglabil ajuta oamenii sa evite astfel de probleme de sanatate.
  5. Existenta unui mecanism pivotant si a rotilor – Scaunele ergonomice vin cu un sistem de pivotare si roti, care permit utilizatorului sa se deplaseze oriunde in incapere. De asemenea, functia de pivot a scaunului poate indeplini si functia de relaxare.

Pe langa toate acestea, scaunele ergonomice ofera un aer profesional biroului, atragand si respectul celor care vin in vizita.

Despre Scaune-Online.ro

Site-ul Scaune-Online.ro face parte din grupul Mobshop.ro, dintre cei mai mari comercianti online de mobila, mic mobilier, tapiterie si saltele din Romania. Echipa a servit pana in prezent peste 20000 de clienti, iar gama de produse acopera amenajarile si modificarile ce se fac intr-o locuinta: mobilier de serie sau la comanda, bucatarii, dormitoare, camere de tineret, birouri, saltele, canapele, scaune, mese, usi glisante si alte produse ambientale de interior.

Sursa: www.scaune-online.ro