SHARE
Helicobacter Pylori este o bacterie care afecteaza circa 30% din populatie, fiind una dintre cele mai frecvente afectiuni ale stomacului.

Helicobacter Pylori este o bacterie care afecteaza circa 30% din populatie, fiind una dintre cele mai frecvente afectiuni ale stomacului. Simptomele care anunta prezenta bacteriei Helicobacter Pylori sunt arsurile stomacale, greata, varsaturile, respiratie urat mirositoare, oboseala si starea de rau. Prezenta acestei bacterii se detecteaza prin teste specifice, astfel ca, daca aveti simptomele mai sus enumerate, nu ezitati sa consultati medicul de familie.

In cazul in care prezenta bacteriei Helicobacter Pylori se confirma, medicul va va prescrie o serie de antibiotice, antiacide sau laxative, insa o dieta adecvata este cruciala, deoarece in cazul acestei bacterii simptomele pot persista si dupa ce aceasta a fost eliminata.

Dieta pentru a diminua consecintele bacteriei Helicobacter Pylori 

In primul rand, trebuie sa aveti in vedere alimentatia, pentru a evita ca aceasta afectiune sa se agraveze. Glutenul, o proteina care se gaseste in cereale, poate inflama stomacul. Este indicat sa renuntati la el pentru o refacere rapida. Pentru cei care au toleranta la lactoza, soia poate fi un aliment potrivit, insa in cazul altor persoane, aceasta poate duce la diaree si simptome similare bacteriei Helicobacter Pylori.

Exista, insa, alimente care va pot ajuta sa elimati disconfortul creat de prezenta acestei bacterii, iar printre acestea se numara si iaurtul. Acesta regenereaza flora intestinala prin intermediul bifidus. O dieta bogata in proteine poate reface mucoasa afectata de aceasta bacterie, iar procentul recomandat este de 20% pe zi din intreaga alimentatie. Pe langa proteine, sunt recomandate si fructele cu un continut bogat de Vitamina C, cum ar fi portocalele.

Vitaminele A si B12 ajuta, de asemenea, la intarirea sistemului si evitarea anemiei provocate de Helicobacter Pylori, iar legumele recomadate sunt morcovii si broccoli.

Sunt interzise alimentele grase si cele care sunt digerate greu de organism.

dieta Helicobacter Pylori