Home Fitspiration 6 motive sa mergi la fitness in grup

6 motive sa mergi la fitness in grup

SHARE

In ultimii ani tot mai multi barbati si femei participa la clasele de fitness in grup. Aceste grupuri ofera o varietate de tehnici de lucru si antrenamente pentru toate nivelurile de fitness. Daca nu ai ales inca programul de antrenament pentru noul an, iata de ce sa alegi cursurile de fitness in grup:

1. Raport eficienta-cost foarte bun

Pachetele pentru fitness in grup sunt mai ieftine decat daca ati opta pentru un antrenor personal. De multe ori, costul este un factor decisiv. Analizeaza ofertele mai mult centre sportive si alege in functie de obiectivele tale.

2. Rezultate rapide

Exercitiile de grup tind sa aiba rezultate mult mai bune la nivel individual. Schimbarea ritmului si a exercitiilor te vor scoate din rutina si te vor face mai atent la intructor si mai putin la ceasul agatat in perete.

3. Comunicarea

Grupurile de fitness sunt o ocazie foarte buna sa legi relatii de prietenie cu cei prezenti la clasa si, de ce nu, sa schimbi opinii cu privire la diverse exercitii si stiluri de viata. Obiectivele comune si experientele te vor motiva si mai mult pentru a respecta programul de fitness.

4. Poti alege mediul preferat

Fie ca alegi sa mergi la o sala de cartier sau te aventurezi la intalniri in parcuri, alegerea iti apartine in intregime si va corespunde dorintelor tale de moment.

5. Motivarea

Experientele de grup te pot ajuta sa fii mai motivati. In afara faptului ca un instructor ‘dirijeaza’ intregul antrenament, exercitiile efectuate in grup pot creste concurenta intre participanti, dar si camaraderia.

6. Siguranta

Atunci cand incepi un program nou de fitness, prezenta unui instructor este necesara pentru a-ti explica cum se efectueaza exercitiile. Instructorul este cel care ghideaza intregul antrenament, iti explica cum trebuie sa te simti dupa fiecare exercitiu si sunt cei care asigura executarea exercitiilor in conditii de siguranta. Asigura-te ca pui intrebari si soliciti exercitii alternative.

fitness in grup