Home Nutrienti&Vitamine Fructul pasiunii – beneficii pentru sanatate

Fructul pasiunii – beneficii pentru sanatate

SHARE

Fructul pasiunii este plin de nutrienti. Originar din America de Sud, fructul pasiunii este astazi prezent in toata lumea, fiind recunoscut pentru beneficiile nutrientilor sai asupra sanatatii. Fructul pasiunii contine antioxidanti care protejeaza impotriva cancerului, impotriva imbatranirii si a inflamatiilor.

Iata cateva beneficii ale fructului pasiunii, enumerate si explicate mai jos:

Protejeaza impotriva cancerului – continutul de antioxidanti din fructul pasiunii protejeaza impotriva radicalilor liberi. Un fruct contine 50% din doza zilnica recomandata de Vitamina C.

Stabilizeaza presiunea arteriala – continutul de potasiu (~7% din doza zilnica recomandata) ajuta la stabilirea nivelului de sodiu din organism. Se stie ca nivelurile ridicate de sodiu in organism cresc riscul de hipertensiune arteriala si a altor boli, precum atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Curata colonul – Fibrele solubile din fructul pasiunii curata colonul de toxinele stocate si responsabile de aparitia cancerului de colon. 100 grame de fructul pasiunii ofera 27% din fibrele de care organismul are nevoie zilnic. Asadar, fructul pasiunii se dovedeste cel mai bun fruct pentru curatarea colonului.

Imbunatatirea vederii – datorita schimbarii stilului de viata, problemele de vedere sunt din ce in ce mai frecvente, iar pierderea vederii este cauzata si de lipsa nutrientilor din alimentatie. Fructul pasiunii se dovedeste a fi un luptator impotriva pierderii vederii, datorita continutului ridicat de antioxidanti, Vitamina A, Vitamina C si flavonoide. Aceste substante protejeaza ochii de actiunea radicalilor liberi.

Creste productia de sange – Cantitatatile ridicate de fier din continutul fructului pasiunii cresc productia de sange. Fierul este absorbit cu ajutorul Vitaminei C, iar un fruct contine ~ 20% din doza zilnica recomandata.

Imbunatateste digestia – Continutul de fibre solubile actioneaza precum un laxativ si imbunatatesc digestia. De asemenea, acestia cresc gradul de absorbtie al nutrientilor de catre organism.