Home Plante medicinale Galbenelele, miracol pentru sanatate

Galbenelele, miracol pentru sanatate

SHARE

Galbenelele nu sunt doar niste flori frumoase, dar sunt si un medicament natural pentru tratarea a numeroase afectiuni. Galbenelele sau Calendula Officinalis, asa cum sunt denumite in literatura de specialitate, sunt mentionate acum si in cartile cu tratamente pentru cancer datorita calitatilor lor antiseptice, anti-inflamatorii si anti-bacteriene. Galbenelele sunt utilizate de asemenea si in tratarea plagilor.

Excelent vindecator de arsuri, intepaturi sau infectii contagioase ale pielii, aceste flori galbene trateaza si negii sau bataturile. Florile sunt folosite in tratamentul multor alte boli ale pielii, eczeme sau ulcere varicoase.

Galbenelele, aceste flori minunate de gradina, cresc pe tot parcursul anului si sunt cunoscute si sub denumirea de “flori de ploaie”, deoarece florea se deschide doar daca ploua. Ele cresc pana la 40 cm inaltime, iar florile de culoare galbena pana la portocaliu trebuie culese doar in lumina stralucitoare a soarelui, perioada cea mai buna fiind luna august.

Cel mai simplu mod de utilizare a galbenelelor este ceaiul. Insa, pentru a face ceai sau infuzie de flori de galbenele, asigura-te ca apa fierbe inainte de a adauga florile uscate. Nu adauga florile in apa rece pentru ca apoi sa le pui la fiert.

Beneficiile ceaiului de galbenele:

– purifica sangele;

– prevenirea si tratatea inflamatiilor intestinelor;

– tratarea diareei;

– prevenirea problemelor hepatice;

– tratarea herpesului si a hepatitei;

Un amestec de ceai de galbenele si coada calului poate preveni cancerul si cresterea tumorilor, dar este utilizate si pentru vindecarea picioarelor crapate, a eczemelor si infectiilor pielii. Galbenelele sunt utilizate si pentru bai de sezut, acestea din urma fiind foarte eficiente pentru vindecarea hemoroizilor, a infectiilor vaginale, herpesului genital sau a infectiilor vezicii urinare.

Sucul proaspat de galbenele in combinatie cu suc de morcovi sau mere pentru a usura aroma este folosit pentru tratarea negilor si a scabiei.

Tinctura de galbenele este utilizata pentru reglarea perioadelor mentruale si pentru tratamentul anemiei.

Asadar, beneficiati la maxim de aceste flori minunate, pe numele lor: galbenele.

ceai de galbenele