Home Plante medicinale Ghimbirul, mai puternic de 10.000 ori decat CHIMIOTERAPIA

Ghimbirul, mai puternic de 10.000 ori decat CHIMIOTERAPIA

SHARE
ghimbirul lupta impotriva cancerului

Ghimbirul este o planta erbacee din zona tropicala, cu o aroma puternica, fiind recunoscut pentru proprietatile sale benefice si diversitatea utilizarilor. De-a lungul timpului s-a dovedit ca ghimbirul este mai eficient decat multe medicamente utilizate in tratamentul cancerului. Un studiu condus de Universitatea de Stat din Georgia a aratat, de exemplu, ca extractul de ghimbir poate reduce dimensiunea unei tumori canceroase la prostata cu 56%. In plus, s-a observat ca acesta reduce inflamatia si creste numarul antioxidantilor, atat de benefici pentru lupta impotriva radicalilor liberi.

Un alt studiu, publicat de PLoS, a confirmat faptul ca un component principal al ghimbirului,cunoscut ca 6-shogaol este mult mai eficient in tratarea cancerului decat tratamentul conventional , respectiv chimioterapia. Cercetatorii au aflat ca acest component, obtinut si prin uscarea sau fierberea radacinii, prezinta o citotoxicitate selectiva, ceea ce inseamna ca efectele sale se produc doar asupra celulelor canceroase, fara sa afecteze celulele sanatoase, fapt care nu este valabil in cazul tratamentului conventional. Adeseori, acesta din urma nu numai ca se dovedeste ineficient in tratarea cancerului, dar accelereaza si decesul pacientilor, prin afectarea celulelor sanatoase.

Studiile au aratat ca taxol, medicamentul folosit pentru tratarea cancerului de san, nu a avut o eficienta similara in distrugerea celulelor canceroase, precum 6-shogaol. In plus, taxol are o serie de efecte negative, intre care mentionam: incetinirea ritmului cardiac, sangerari neobisnuite, febra, frisoane, amorteala, furnicaturi, cresterea tensiunii arteriale, confuzii, dureri in piept, anxietate, etc. Testele au aratat ca 6-shogaol, component al ghimbirului, este de 10.000 mai eficient in distrugerea celulelor canceroase , oprind formarea tumorilor si mentinand in viata celulele sanatoase.

Cercetari suplimentare sunt necesare pentru a demonstra ca medicina naturista este mult mai eficienta decat cea moderna, dar ceea ce putem face pentru noi este sa adoptam un stil de viata sanatos, sa ne bucuram de ceea ce natura ne ofera, sa gandim pozitiv si sa eliminam stresul din vietile noastre.

Surse:

http://www.drugs.com/taxol.html

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0137614#sec018

http://www.healthy-holistic-living.com/ginger-kills-cancer-cells.html?t=DM