Home Sanatate Grasimi care lupta impotriva cancerului

Grasimi care lupta impotriva cancerului

SHARE

Grasimile nu sunt doar ceva odios in jurul abdomenului sau al soldurilor. Grasimile sunt biomolecule foarte puternice si pot fi considerate, in anumite situatii, medicamente puternice. Societatea industriala utilizeaza, insa, prea multe grasimi rele in procesarea alimentelor, astfel incat ajungem sa nu mai stim ce si cat sa consumam.

S-a descoperit, insa, ca mai multe grasimi speciale inhiba semnificativ formarea, cresterea si raspandirea cancerului. 

Acidul gama-linoleic este un ulei extras din luminyta noptii si limba mielului. Acesta este un ulei polinesaturat, fapt ce il face sa se oxideze usor. S-a descoperit ca acidul gama-linoleic (AGL) distruge rapid celulele leucemice izolate de la pacientii cu leucemie limfocitara cronica cu celule alfa (Leu Lymphoma – Gamma-linolenic acid induces apoptosis in B-chronic lymphocytic leukemia cells in vitro – Mainou-Fowler). Astfel, conform studiului 42% dincelulele leucemice au suferit apaptoza, in timp ce doar 20% din celulele canceroase au murit cand AGL nu a fost prezent. Cand la AGL s-a adaugat cortizon, 86% din celulele canceroase au fost distruse. Un alt studiu folosind tumori umane a demonstrat ca injectarea AGL direct in tumora cerebrala a determinat regresia tumorii. (Tumericidal actions of gamma linolenic acid with particular reference to the therapy of human gliomas – Med Sci Res)

Este posibil ca niste cantitati mici de AGL sa fie eficiente, in timp ce cantitati mai mari pot fi daunatoare, deoarece acesta poate provoca reactii inflamatorii. Ca supliment, AGL nu este recomandat intr-o cantitate mai mare de 2000 mg, inca, sa cum stiti deja, este important ca pentru orice simptom sau afectiune sa consultati un medic specialist.

Acidul linoleic conjugat este un acid gras special, despre care s-a demonstrat ca are puternice efecte anticancer in studiile pe animale. Se pare ca ALC este eficace in 1% sau mai putin din aportul total de grasime, ceea ce este o cantitate foarte mica. Atat studiile pe om, cat si cele pe animale, au demonstrat o incidenta crescuta a cancerului de san la femei al caror regim continea cel putin 1% ulei ALC. Uleiurile ALC se gasesc in special in carne si produse lactate.

Trigliceride cu catena medie sunt grasimi speciale compuse din lanturi de acizi grasi, metabolizate de organism similar cu metabolizarea carbohidratilor. Asta inseamna ca aceste grasimi sunt descompuse rapid furnizand o energie considerabila. mai multe studii au demonstrat ca uleiurile TCM au un efect antitumoral asupra mai multor tipuri de cancer. (Antitumor effect of medium chain triglyceride and its influence on the self-defense systems of the body – Kimoto Y., Tanji Y.) Aceste uleiuri se iau, de obicei dupa masa si pot fi amestecate cu ulei de masline extravirgin. Uleiurile TCM se metabolizeaza foarte repede si produc niveluri ridicate de energie. Pacientii cu cancer au nevoie de cantitati importante de energie, dar glucoza sau alte zaharuri nu sunt indicate, deoarece acestea stimuleaza dezvoltarea celulelor canceroase.

Perilil alcoolul este un extract continand omega-3 din planta Perilla futescens. Acesta are efecte antiinflamatoare si de inhibare a cancerului si o toxicitate foarte scazuta. Chimic, perilil alcoolul este o monoterpena, o clasa ce contine si limonenul, substanta fitochimica ce se gaseste in lamai.

Sursa: Strategii naturiste impotriva cancerului – Russel Blaylock

Adaugiri din partea redactorilor Health and Fitness