Home Sanatate Sase sfaturi utile pentru a intretine o saltea de pat

Sase sfaturi utile pentru a intretine o saltea de pat

SHARE
saltea de pat saltele-online.ro

Pana la finalul anului, vei fi petrecut aproximativ 3000 de ore pe o saltea de pat, motiv suficient de bun pentru a acorda mai multa atentie intretinerii acesteia.

O saltea de pat bine aleasa si bine intretinuta este esentiala pentru mentinerea starii de sanatate. Aceasta ofera suport coloanei vertebrale, iar somnul odihnitor te ajuta sa fii mai productiv in timpul zilei. Cu toate acestea, multe persoane nu acorda atentie saltelei pe care dorm si fac greseli care au repercursiuni asupra starii de bine.

Expertii in saltele mentioneaza 6 sfaturi pentru buna intretinere a saltelei de pat. Iata care sunt acestea:

  • Roteste salteaua periodic – rotirea periodica a saltelei te ajuta sa prelungesti durata de viata a acesteia si sa intarzii formarea golurilor si a adanciturilor. Incearca sa intorci salteaua de pe o parte de alta si de la un capat la altul macar la 2-3 luni!
  • Foloseste un topper pentru saltea! – acesta te ajuta sa mentii durata de viata a saltelei prin crearea unei bariere intre suprafata saltelei si bacterii/ciuperci. Topperele de azi sunt confortabile,  permit trecerea aerului, impiedicand formarea mucegaiului si sunt extrem de confortabile.
  • Nu folosi salteaua pe post de trambulina – copiii si, adeseori, chiar noi sarim pe saltea, in loc sa ne asezam incet. Pentru a mentine mai mult timp starea buna a saltelei, este necesar sa avem grija de ea, aceasta implicand si sa nu ne lasam greutatea pe saltea in mod brutal.
  • Foloseste o husa de acoperire – husele de acoperire protejeaza suprafata saltelei si aduna la suprafata ei impuritati, piele moarta, fire de par..ce pot fi cu usurinta inlaturate prin spalare. In caz contrar, toate acestea s-ar impregna in saltea si ar conduce la murdarire si chiar aparitia unor afectiuni la nivelul organismului.
  • Nu lasa animalele de companie sa doarma in pat sau sub pat – ti se pare poate exagerat, insa micile particule de praf si bacterii pe care animalele le imprastie se impregneaza in saltea si conduc la stranut, alergii ori afectiuni mai grave. Ofera-i animalului de companie un pat special, doar al lui, departe de salteaua pe care dormi. In acest fel, va bucurati amandoi de un somn odihnitor.
  • Curata salteaua periodic – saltelele de pat trebuie curatate regulat. Expertii recomanda sa faci asta macar de doua ori pe an, daca nu in fiecare anotimp. aspira temeinic fiecare parte a saltelei, imbinarile si cusaturile. Foloseste solutii fara alergeni si parabeni, pentru a indeparta acarienii si mirosurile neplacute.
  • Lasa salteaua sa respire – in fiecare saptamana, scoate husa de acoperire, topperul si lasa salteaua sa respire. Aerul va trece prin tesatura si va usca miezul saltelei, locul unde se acumuleaza umezeala cel ami mult.

Aplica aceste sfaturi si prelungeste durata de viata a saltelei tale!