Home Interviuri Interviu Iulian Rusu, FitClass: Despre antrenorul personal

Interviu Iulian Rusu, FitClass: Despre antrenorul personal

SHARE
  1. Care sunt cele mai importante 3 motive pentru care este bine sa ne antrenam cu un antrenor personal, si nu singuri?

In primul rand, un antrenor personal iti va crea un program personalizat de antrenament, astfel incat acesta sa te ajute in atingerea obiectivului dorit. De asemenea, acesta te va indruma in executia corecta a exercitiilor, aspect pe care o persoana fara cunostinte solide in fitness nu il poate indeplini. Atunci cand lucrezi cu un antrenor personal ai parte, pe langa antrenament, si de sustinere psihologica, incurajare si motivare. De multe ori, acestea sunt motivele care ne opresc din parcursul nostru spre un stil de viata sanatos. Pe cont propriu, ne putem demotiva, dar acest aspect nu este valabil si pentru situatia in care lucram cu un antrenor personal.

  1. Cum ne alegem un antrenor personal? La ce trebuie sa fim atenti?

Inainte de a ne alege un antrenor personal este bine sa ne documentam, atat pe mediile la care avem acces, dar si prin intermediul cunostintelor si al rezultatelor pe care antrenorii pe au. Rezultatele obtinute cu alti clienti, experienta, carisma, seriozitatea, eficienta trebuie sa se afle pe lista noastra atunci cand vrem sa ne alegem un antrenor personal.

3. In calitate de antrenor personal, care este cea mai buna modalitate de a motiva clientii ?

Atunci cand lucrez cu clientii mei, incerc sa le readuc intotdeauna aminte de motivul pentru care au inceput antrenamentele, de faptul ca au un obiectiv si in fiecare zi sunt mai aproape de a-l atinge. Vorbim despre progres, despre ce inseamna un stil de viata sanatos si de importanta sportului pentru a obtine ceea ce ne dorim in orice domeniu.

4. Atunci cand realizati un program alimentar de ce anume tineti cont?1234

Programul alimentar il concep impreuna cu clientul. Pornim de la datele pe care le avem legate de greutate, varsta, starea de sanatate, dar si obiectivul pe care l-am stabilit. De asemenea, in realizarea planului alimentar voi tine cont si de obiceiurile alimentare ale clientului, mai exact de preferintele sale in materie de mancare, incercand sa acoperim tot necesarul de nutrienti.

  1. Ce trebuie sa facem dupa ce slabim, astfel incat sa ne mentinem?

Dupa ce slabim nu trebuie sa renuntam la antrenament. Antrenamentul este, in continuare, necesar, asa cum este si alimentatia si odihna. Dupa slabire, ne putem seta un nou obiectiv, precum tonifierea sau definirea.

Iulian Rusu este instructor de Fitness cu certificari la Ministerul Educatiei, Tineretului, Sportului si Federatia Romana de Sport. Iulian este antrenor personal in cadrul Fit Class Club, Bucuresti.