Home Uncategorized Jucării (și jocuri) ce vă țin activi în această vară

Jucării (și jocuri) ce vă țin activi în această vară

SHARE
jocuri pentru copii kizo

Când vorbim de un stil de viață sănătos, nu putem să neglijăm importanța mișcării, nu-i așa? Iar pentru cei mici, modalitatea perfectă de a face mișcare este prin jocuri și …jucării! Descoperă astăzi câteva sfaturi, idei și recomandări pentru activități în aer liber (sau în casă), numai bune de consumat energia copiilor:

Descoperă jocuri pentru copii, de exterior, de la Kizo.ro și pregăteste-te pentru distracție alături de cei mici! Te asteaptă o mulțime de locuri de joacă (tobogan, leagăn), zmeie, unelte de grădinarit, mingi, moriști de vânt, corzi de sărit ori căsuțe de grădină.

Iată așadar câteva idei, pentru inspirație:

  • Hotărâți-vă ca în fiecare zi, cât este vreme bună, să mergeți pe jos, cu bicicletele, rolele, trotinetele. Să ne bucurăm de timpul petrecut împreună, de temperaturile excelente și de drumul frumos – fie acasă, fie în parc. Aceste jucării cu roți, ce necesită echilibru și coordonare, îi ajută pe cei mici să dobândească noi abilități, le încurajează dezvoltarea încrederii în sine și le satisfac interesul în explorare.
  • Învațați-l pe cel mic să pedaleze! Este bine să începi mersul pe bicicletă de la o vârstă fragedă, deoarece:
  • îmbunătățește starea de sănătate;
  • stimulează atitudinea mentală pozitivă a ta și a copilului tău – ciclismul poate ajuta la ameliorarea stresului;
  • interacțiunea îmbunătățește legătura cu copilul tău;
  • călătoriți gratuit în oraș;
  • introduci o activitate sănătoasă copilului în timp ce încă e mic;
  • faceți împreună, ca familie, o activitate distractivă și necostisitoare, în aer curat.

Încurajați-i pe copii să meargă afară în curtea din spate și să se joace (sau cât sunt la țară).

Oferiți-le bile, mingi, cretă, găleți și lăsați-i să devină creativi. Arătați-le “care este mișcarea” sau adunați laolaltă copii mai mari și mai mici – sigur vor învăța împreună!

  • “Consumați” timpul… în aer liber – în parcuri, prin plimbări sau alte sporturi, cât și în curtea casei. Găsiți un leagăn, o groapă cu nisip, o măsuță de activități, o casuță de copii și adunați cât mai multă lume! Timpul va trece incredibil de repede!
  • Mergeți pe un spațiu, întins, fără obstacole și înalțați un zmeu!

Țineti minte: concentrați-vă pe distracție și amuzament, aveți multă răbdare, laudați-i și încurajați-i pe cei mici, mai ales când fac ceva nou! Arătați-le celor mici că activitatea fizică este o rutină în viața zilnică a familiei chiar și dacă e doar pentru o jumătate de oră sau 10-15 minute.

Nu închide pagina fără să vizitezi și secțiunea cu biciclete, skateboard-uri, triciclete, trotinete sau role!