SHARE
iaurt lactobacilli

Lactobacillus acidophilus este o bacterie care se gaseste in mod normal in organism, in principal in intestine si in vagin. Lactobacilli sunt considerati ca fiind “bacteriile prietenoase” ale organismului, benefice pentru sanatate. Aceste bacterii produc Vitamina K, dar si enzime care descompun zaharurile. Aceste bacterii sunt, de asemenea, si probiotice extrem de utile. Probioticele ajuta corpul sa absoarba nutrientii si sa pastreze un echilibru al bacteriilor bune. Ele ajuta la tratarea diareei, eczemelor, astmului, infectiilor vaginale si sindromului de colon iritabil.

La nivel vaginal, lactobacilli sunt cei care determina un PH acid, mentinand astfel un mediu local sanatos care inhiba cresterea bacteriilor patogene (rele). Cand numarul lactobacillilor scade, pH-ul nu mai este acid, devine alcalin, mediu perfect pentru multiplicarea cocilor. Acestia din urma produc simptome precum durere, usturime, mancarime, secretie vaginala abundenta si neplacutaAcest mediu alcalin creat este favorizant si pentru alipirea si multiplicarea altor agenti infectiosi.

Pentru sprijinirea cresterii lactobacillilor, a echilibrarii florei vaginale si a pH-ul-ui vaginal, Vavian Pharma recomanda folosirea produsului MultiGyn Flora Plus, care optimizeaza pH-ul vaginal (prin complexul 2QR si prin stimularea Lactobacillilor). MultiGyn Flora Plus este ideal pentru ameliorarea simptomelor vaginale neplacute, precum: usturime, mancarime, scurgeri anormale si mirosuri neplacute, iritatii locale determinate de candidoza.

Probioticele din formula FloraPlus sunt o combinatie unica de nutrienti (cum ar fi glucoza si vitaminele) si elemente de constructie a celulelor sub forma de aminoacizi, creand o flora vaginala naturala optima,  care previne disconfortul legat de dezvoltarea excesiva a microorganismelor nedorite. Produsele MultiGyn pot fi achizitionate de pe www.magazinvavianpharma.ro.

Lactobacillii si alte probiotice sunt prezenti si in unele alimente fermentate, precum iaurt, chefir, produse din soia sau muraturi. Lactobacillii din iaurt sunt responsabili pentru “pre-digestia” lactozei, ceea ce-l face mai usor de digerat, fiind recomandat si pentru persoane cu intoleranta la lactoza.

Lactobacillii pot fi periculosi pentru anumite persoane cu un sistem imunitar slabit sau intestine deteriorate, astfel ca trebuie sa solicitati recomandarea unui medic, mai ales daca optati pentru un supliment alimentar.