Home Sanatate Lipsa de somn poate duce la deteriorarea permanenta a creierului

Lipsa de somn poate duce la deteriorarea permanenta a creierului

SHARE
lipsa somnului

Preluare

De ani de zile oamenii au știut faptul ca lipsa de somn determină probleme de percepție.

Potrivit unui nou studiu condus de Dr. Sigrid Veasey de la Centrul de Somnologie și Neorologie circadiană din cadrul Facultății de Medicina Perelman, împreună cu colegii de la Universitatea din Beijing, s-a descoperit faptul că neuronii se distrug din cauza perioadelor lungi de veghe.
În timp ce se efectuau experimente pe șoareci, aceleași practici puteau fi aplicate, cu siguranță, pe oameni.

Observăm la persoanele care se privează de somn perioade lungi de timp o scădere a performanțelor. Modele de gândire cu siguranță nu sunt la fel de eficiente cum ar trebui să fie.În multe cazuri, cu siguranță a fost adevărat. La naiba, nu mai doream să fac nici munca pe care am dorit să o fac.
Se pare că am devenit captivi într-o societate în care mai puțin somn era considerat un semn de succes. Deci, ce facem? Lucrăm zi și noapte. Întorcându-ne în anii ’90 chiar a fost promovat acest concept. Un poem de Berton Braley considera renunțarea la somn o cheie a succesului.
Această nouă cercetare cât și cele de anul anul trecut asupra somnului demonstrează cât de important este să ai un somn de calitate.
Privarea de somn nu numai că dăunează creierului , dar, de asemenea, poate duce la creșterea obezității, Alzheimer și alte boli etc.

Iată câteva sugestii despre somn de care credem că ar trebui să se țină seama:

• Nu arde gazul noaptea. În schimb, mergi la culcarea seara mai devreme (toți ar trebui să ținem cont de acest lucru);• Concentrază-te să ai un somn REM, de calitate, de 7-9 ore;

• Crează-ți un mediu favorabil pentru a dormi. Mediul să fie răcoros, , întunecat și liniștit.

• Opriți dispozitivele inteligente, inclusiv telefonul mobil.

• Eliberați-vă orice stres, gânduri negative și griji înainte de a merge la culcare. De fapt, nu te uita la știri sau orice altceva negativ în prealabil.

• Faceți exerciții în timpul zilei. Acest lucru vă va ajuta să dormiți mult mai bine noaptea.

• Consumați multe legume de calitate.

• Trageți “un pui de somn ” în timpul zilei, dacă este necesar.

Faceți ca aceste sugestii să fie o parte din viața ta de zi cu zi. Somnul este una dintre cele mai importante chei ale unei viați sănătoasă și în formă.