Home Alimentatie Mananca aceste alimente, daca vrei sa alergi mai repede!

Mananca aceste alimente, daca vrei sa alergi mai repede!

SHARE
cum sa alergi mai repede

Performanta sportiva este in mare masura influentata de dieta, iar asta este de netagaduit. Este esential sa controlezi bine volumul de munca, dar regimul nutritional poate imbunatati foarte mult rezultatul final. Prin urmare, iti spunem in continuare care sunt alimentele care te ajuta sa alergi mai repede.

Retine ca cele despre care vom vorbi in continuare nu au proprietati miraculoase. Acestea trebuie introduse in contextul unei alimentatii variate si echilibrate, astfel incat sa fie cu adevarat capabile sa produca efecte pozitive.

Sfecla rosie

Sfecla rosie este o leguma apreciata de alergatori, gratie continutului sau de nitrati. Acesti compusi exercita un efect ergogenic asupra performantei, asa cum au confirmat cercetarile publicate in Journal of the International Society of Sports Nutrition. Nitratii cresc capacitatea de oxigenare datorita vasodilatatiei. Astfel, aparitia oboselii este intarziata, multi dintre compusii daunatori generati din contractia musculara fiind eliminati mai eficient.

Exista optiunea de a consuma nitrati ca supliment alimentar, dar de ce sa faci asta daca este posibila introducerea lor in alimentatie prin consumul de sfecla ca atare? 🙂 Pregateste un suc de sfecla cu putina apa si un strop de ghimbir si te bucuri de o bautura gustoasa si foarte hranitoare.

Citeste si: Ce beneficii are proteina din soia?

Cafea

Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi in context sportiv. Ea sustine o alergare mai rapida, deoarece are efecte ergogenice asupra performantei. Cofeina din cafea este un alcaloid ce are capacitatea de a excita sistemul nervos central. Acest compus este capabil sa creasca eficienta metabolismului anaerob. De asemenea, poate intarzia aparitia oboselii prin economisirea glicogenului, deoarece stimuleaza oxidarea acizilor grasi pentru producerea de energie.

Cu toate acestea, dozele zilnice recomandate de cofeina nu trebuie depasite, pentru ca respectivul alcaloid sa nu devina toxic. Cel mai bine este sa ingerezi aproximativ 150 de miligrame de substanta inainte de o competitie, daca toleranta la aceasta a fost verificata anterior.

Ciocolata

Ultimul aliment din lista noastra, care te ajuta sa alergi mai repede, este ciocolata. Pe de o parte, ea concentreaza carbohidratii simpli, care sunt decisivi in ​​refacerea rezervelor de glicogen si asigurarea energiei pentru eforturi foarte intense. Pe de alta parte, genereaza un anumit efect incitant, desi intr-o masura mai mica decat cafeaua.
Desigur, cand alegi ciocolata, trebuie sa acorzi atentie etichetei nutritionale. Opteaza pentru o ciocolata cu o concentratie de cacao de peste 70%. Aceasta are mai putine zaharuri adaugate si o cantitate mai mare de fitonutrienti, lipide si proteine ​​sanatoase. Nu numai ca te ajuta sa alergi mai repede, dar asigura si o recuperare mai rapida.

Citeste si: Reguli esentiale pentru un abdomen plat

Dupa cum am spus, exista o serie de alimente care te ajuta sa alergi mai repede, alimente pe care le poti include cu usurinta in dieta ta zilnica. Asigura-te ca alimentatia ta este si variata, deoarece un deficit de nutrienti esentiali poate afecta foarte mult performanta sportiva.

In orice caz, pe langa aceste alimente, poti lua in considerare si aportul anumitor ajutoare ergogenice care si-au dovedit eficacitatea si siguranta. Cea mai faimoasa dintre ele este creatina, folosita de numerosi sportivi de elita din intreaga lume in discipline diferite.