Home Plante medicinale Plante medicinale – Puterea mentei

Plante medicinale – Puterea mentei

SHARE

Cand vorbim de menta ne vin in minte clasicele bomboane mentolate, acadelele si inghetata racoritoare si aromata. Stim insa ca menta este un medicament de baza utilizat pentru a trata o gama larga de probleme abdominale. Uleiul din menta contine o serie de compusi, dar cel mai abundent si probabil cel mai important este mentolul farmacologic.

Studiile au aratat ca uleiul de menta este eficient in ameliorarea sindromului de intestin iritabil, a crampelor, balonarilor, constipatiei si diareei, toate acestea afectand pana la 20% din populatie.

Uleiul de menta este un ingredient activ in multe produse conventionale, precum: pasta de dinti, apa de gura, guma de mestecat, bomboane, inlocuitori de tutun, pastile de tuse si diverse unguente pentru durerile musculare.

Mentolul este, de asemenea, util pentru a omori bacterii ce produc boli, ciuperci si virusuri, avans astfel efect antimicrobian puternic. Cercetarile arata ca uleiul de menta, sub forma de vapori, omoara bacteriile responsabile pentru Listeria, E.coli, infectii Salmonella si altele.

Menta poate ameliora temporar mancarimile cauzate de intepaturi ale insectelor, eczeme si alte leziuni, inclusiv eruptii cutanate. Ceaiul de menta este folosit si ca apa de gura pentru cei care au afte sau pentru reducerea gretei si a varsaturilor din timpul sarcinii.

Menta