Home Sanatate Mierea de Manuka Puriti si beneficiile sale curative asupra sanatatii tale

Mierea de Manuka Puriti si beneficiile sale curative asupra sanatatii tale

SHARE
miere manuka

Cu o poveste care incepe in urma cu un secol, mierea de Manuka Puriti a devenit un etalon, un produs apicol autentic, de o puritate desavarsita, fiind printre putinele brand-uri care beneficiaza de certificari UMF si MGO.

Pe cat de pretioasa este din punct de vedere terapeutic aceasta miere, pe atat este de rara, fiind caracteristica doar pentru Noua Zeelanda, astfel incat recoltarea, extragerea, testarea si certificarea acesteia trebuie sa se efectueze in tara insulara.

Echipa Puriti face posibila prezenta mierii de Manuka originale din Noua Zeelanda in casele oamenilor din intreaga lume, prin respectarea celor mai exigente standarde, in deplina armonie cu natura.

Compozitia mierii de Manuka

Creata de albine din florile arborelui de Manuka din Noua Zeelanda, aceasta miere se remarca prin continutul ridicat de metilglioxal (MGO), care ii confera puternice proprietati antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antifungice si antiinflamatorii. Datorita acestor proprietati, este un tip de miere recomandat pentru a preveni si ameliora numeroase probleme de sanatate.

De asemenea, mierea de Manuka este singurul tip de miere cu activitate non-peroxidica, gratie enzimelor pe care le contine, prin care isi pastreaza proprietatile antibacteriene vreme indelungata.

Alaturi de metilglioxal si peroxid de oxigen, mierea de Manuka contine leptosperina, calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, riboflavina, acid pantotenic, aminoacizi, niacina, tiamina si vitamina B6, toate aceste substante nutritive fiind importante pentru o functionare optima a organismului nostru.

Caracteristicile mierii de Manuka autentice

Daca se produc anual 2 milioane de tone de miere de toate tipurile, productia de miere de Manuka originala este de doar 4.000 de tone. Fiind atat de dificil de obtinut, dar deosebit de valoroasa din punct de vedere terapeutic si nutritiv, exista multe incercari de falsificare a acesteia.

Cunoasterea caracteristicilor mierii de Manuka originale te vor tine departe de produsele care nu sunt autentice. Astfel, mierea de Manuka se remarca printr-o consistenta vascoasa, cu o compozitie asemanatoare unui gel si o culoare galben, maro deschis sau maro mediu.

In ceea ce priveste gustul, mierea de Manuka nu este foarte dulce, ci are o dulceata medie, cu o savoare de nuca si un gust argilos. Poate lasa un gust usor amar si un miros de plante aromatice. Aceste caracteristici, regasite in mierea de Manuka Puriti, garanteaza autenticitatea produsului, recoltat direct din stupii din Noua Zeelanda.  

Diferentele dintre o miere de Manuka autentica si una de o calitate inferioara

Spre deosebire de o miere de Manuka autentica, una de o calitate indoielnica va avea o nuanta pala sau maro inchis si un gust extrem de dulce. De asemenea, va avea un miros floral sau fructat si o textura lichida sau prea ferma, spre deosebire de mierea de Manuka originala, usor de recunoscut prin textura vascoasa, ce se poate asemana uneori cu un gel.

Cum este produsa mierea de Manuka Puriti?

Intelegand cat de rara si de pretioasa este mierea de Manuka, echipa Puriti este alcatuita din apicultori cu experienta, care aleg cele mai curate regiuni din Noua Zeelanda pentru amplasarea stupilor. Lasate in zone lipsite de poluare, neafectate de factorul antropic, albinele culeg nectarul florilor arborelui de Manuka, urmand ca mierea obtinuta sa fie recoltata, ambalata, testata si certificata, prin respectarea celor mai inalte standarde.

Prin eforturile depuse de apicultorii Puriti, mierea de Manuka poate ajunge din stupul celor mai salbatice paduri din Noua Zeelanda direct in casa ta. Actionand cu grija si respect fata de natura, fiecare etapa din obtinerea mierii se efectueaza in deplina armonie cu mediul inconjurator.

Astfel, albinele colecteaza nectarul florilor de Manuka si produc mierea, care apoi este pusa in stare cruda si nepasteurizata in borcan, pentru a ajunge direct la tine.

Ce proprietati curative are mierea de Manuka Puriti?

Mierea de Manuka Puriti este un produs complet, care actioneaza in mai multe directii in ceea ce priveste organismul uman. Mierea de Manuka Puriti poate preveni ulcerul gastric si poate imbunatati capacitatea de sinteza a sistemului digestiv. Pe de alta parte Mierea de Manuka Puriti ajuta la refacerea tesuturilor afectate de rani sau cicatrici, contrinuie la o sanantate orala mai buna, reda vitalitatea organismului si ofera o crestere a imunitatii in fata bacteriilor si a virusurilor.

Cele 11 elemente de siguranta Puriti

Atunci cand achizitionezi un recipient cu miere de Manuka Puriti, beneficiezi de garantia calitatii, oferita de 11 elemente de siguranta pe care apicultorii din Noua Zeelanda il ofera. Astfel, fiecare recipient dispune de o folie de protectie, o folie interioara de protectie cu marca Puriti, un sigiliu de siguranta, un recipient cu design brevetat, o protectie impotriva razelor UV, o folie aurita aplicata la cald, o eticheta cu textura moale, un lac de protectie UV, doua randuri de cerneala invizibila, dar si de gravarea cu laser a recipientului.

Toate acestea garanteaza ca recipientul care va ajunge la tine este 100% autentic, exact asa cum a fost colectat din stup in Noua Zeelanda, iar contrafacerea lui este imposibila.

Produsele Puriti sunt raw, fara glifosat si OMG

Pentru a beneficia de un produs 100% natural, acesta nu poate contine organisme modificate genetic si aditivi. Puriti iti ofera produse autentice, exact asa cum sunt obtinute din natura. Totul este posibil datorita unor standarde inalte respectate cu strictete, dar si a utilizarii unor tehnologii avansate, pentru a ajunge pe rafturi doar produse calitative.

Prin testarea cu privire la continutul de glifosat, Puriti garanteaza ca produsele pe care le ofera nu contin acest erbicid recunoscut pentru efectele sale negative asupra sanatatii.

Mierea Manuka Puriti este certificata UMF, aceasta fiind o garantie a calitatii inalte pe care doar mierea din Noua Zeelanda o poate oferi. UMF este o clasificare bazata pe concentratia de MGO, dar si de leptosperina, ingredient valoros gratie proprietatilor lui antiinflamatorii, regasit doar in compozitia mierii de Manuka autentice, ce nu poate fi produs sintetic.

Pe eticheta produselor Puriti se regaseste, totodata, factorul MGO, care masoara concentratia de metilglioxal, revelatoare cu privire la puterea antibiotica pe care mierea o detine.

De asemenea, mierea pe care Puriti o ofera este monoflora, dupa cum dovedesc cele 5 componente regasite in compozitia sa. Alaturi de certificarea MGO si UMF, mierea Puriti este certificata de catre Ministerul Industriilor Primare din Noua Zeelanda, avand totodata eticheta New Zeeland Made, prin care consumatorii pot recunoaste provenienta produsului.

Atunci cand ai in fata un recipient cu miere de manuka Puriti ii cunosti toata povestea, de la albinele care colecteaza polenul florilor de Manuka din padurile cele mai indepartate din Noua Zeelanda, pana la aplicarea celor 11 elemente de siguranta. Eticheta Puriti este o carte de identitate a unor produse autentice, menite sa furnizeze organismului tau substante nutritive importante, pentru protejarea sanatatii si prevenirea imbolnavirii.

(Articol sponsorizat)