Home Frumusete Ritual de ingrijire pentru pielea matura, pe timpul verii

Ritual de ingrijire pentru pielea matura, pe timpul verii

SHARE
ingrijire pielea matura

Ritual de ingrijire pentru pielea matura, pe timpul verii

O data ce inaintam in varsta, apar o serie de modificari in organism ce au efect atat asupra interiorului corpului, dar si la nivelul pielii. Sistemul imunitar slabeste o data cu trecerea anilor, iar pielea devine din ce in ce mai sensibila la factorii externi, in special la actiunea soarelui. Exista din ce in ce mai multe cazuri de infectii si modificari moleculare care declanseaza boli, precum cancerul de piele.

Dupa varsta de 35 de ani, pielea are nevoie de ingrijire mult mai atenta si de hidratare, pentru regenerare si mentinerea fermitatii si elasticitatii. In acelasi timp, protectia impotriva razelor soarelui este esentiala pentru a preveni imbatranirea pielii.

Cremele de protectie solara pentru pielea matura

Cremele pentru protectie solara sunt un ‘must’ pentru pielea matura, indiferent ca esti in vacanta sau intr-o zi normala la serviciu. Radiatiile UVB pot provoca arsuri ale pielii, in timp ce radiatiile UVA pot cauza o deterioare mai profunda, care poate conduce la aparitia cancerului de piele. Alege o crema cu factor de protectie cat mai mare, pentru a o utiliza pe toata perioada verii.

Toate produsele de protectie solara trebuie sa fie aplicate din doua in doua ore, daca esti expus/a soarelui continuu. Atunci cand nu esti in lumina directa a soarelui, poti folosi crema de protectie la fiecare 3-4 ore.

Pentru a-ti apara pielea de soare, este important sa ai o rutina de ingrijire, care implica o curatare atenta a pielii, hidratare si asigurarea organismului cu substante nutritive prin intermediul unei alimentatii sanatoase. Suplimentele alimentare care activeaza sistemul imunitar te pot ajuta sa repari leziunile moleculare si sa combati radicalii liberi.

La finalul fiecarei saptamani, realizeaza o exfoliere a pielii, pentru curatare profunda si asigurarea unei bune oxigenari a pielii. Mastile hranitoare aplicate saptamanal si uleiurile esentiale te ajuta, de asemenea, sa-ti hidratezi pielea si sa previi inflamatiile.

Oricat ne-am dori sa reziste mai mult, bronzul se duce in cateva saptamani. Dupa indepartarea acestuia, este necesare o depigmentare, pentru eliminarea petelor, urmata de ritualul obisnuit de ingrijire.

Ca sa sumarizam, pielea matura are nevoie de: crema de protectie solara, gel de curatare in profunzime sau gel exfoliant, crema hidratanta, masca si uleiuri esentiale, dar si suplimente alimentare pentru imbunatatirea sistemului imunitar si combaterea radicalilor liberi.