Home Sanatate Scapă de balonare și simte-te bine în pielea ta!

Scapă de balonare și simte-te bine în pielea ta!

SHARE
scapa de balonare optifibre

Senzația de balonare este una dintre cele mai neplăcute și parcă apare exact în cele mai nepotrivite momente. Surprinzător sau nu, principala cauză a balonării este consumul redus de fibre.

Fibrele stimulează peretii intestinali si astfel faciliteaza tranzitul alimentelor prin intestin, reducând riscul de apariție al constipației și al balonării. În același timp, consumul în exces al fibrelor poate duce la apariția balonării și a flatulenței. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că unele fibre pot fermenta in colon si produce gaz. De cele mai multe ori, fibrele solubile fermenteaza.

Și totuși, care este cantitatea optimă de fibre pe care trebuie să o consumi astfel încât să nu te confrunți nici cu balonare, nici cu constipatia și să te simți bine în pielea ta?

CONSUMUL NECESAR DE FIBRE

Nutriționiștii susțin că femeile ar trebui să consume între 20 și 30 de grame de fibre în fiecare zi, în timp ce bărbații ar trebui să consume undeva între 30 și 40 de grame de fibre pe zi. Însă acest lucru poate să difere de la persoană la persoană, în funcție de vârstă si de necesarul energetic. Unele ghiduri sustin ca trebuie sa se consume 14g de fibre la fiecare 1000kcal consumate. Pentru o alimentatie de 2000kcal (o medie a consumului caloric al adultilor) aceasta inseamna 28g de fibre pe zi. Să spunem însă că o persoană are nevoie în medie de 25-30 de grame de fibre.

Citește și: Uleiul de susan – beneficii pentru sănătate

De unde luăm aceste fibre? Avem surse de fibre insolubile cum ar fi  leguminoasele, legumele sau cereale integrale și fibre solubile pe care le luăm de obicei din fructe, fasole, mazare verde boabe. Fibrele solubile au rolul de a-ți conferi o senzație de sațietate, în timp ce fibrele insolubile accelerează tranzitul intestinal, dar ambele tipuri contribuie la reglarea proceselor din sistemul digestiv.

OPTIFIBRE ESTE AJUTORUL TĂU PENTRU COMBATEREA BALONĂRII

În situația în care aportul de fibre este insuficient poți opta pentru Optifibre, un produs Nestlé, de origine 100% vegetală, din gumă de guar care ajută la reglarea tranzitului intestinal, te ajută să scapi de balonare și te face să te simți bine în pielea ta.

Optifibre este foarte bine tolerat de organism și poate fi folosit pentru o perioadă îndelungată de timp fără efecte adverse. Rezultatele le vei vedea după 2-3 zile, dar se recomandă să folosești Optifibre timp de minim 3 săptămâni pentru rezultate susținute.

Folosirea acestui produs este destul de comodă, iar adresabilitatea este multiplă: adulți si copii cu vârsta peste 3 ani, femei însarcinate și vârstnici. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o măsură de Optifibre în lichide sau în alimente moi și să le consumi ca atare.

Citește și: 5 recomandări alimentare care te ajută să scapi de constipație

Pudra nu are gust sau miros și nu schimbă în niciun fel consistența lichidelor sau a alimentelor, motiv pentru care poate fi consumată de oricine. Alege și tu Optifibre – ajută la reglarea tranzitului intestinal!

Află mai multe despre OptiFibre de pe: https://nestlehealthscience.ro/optifibre