Home Sanatate Sfaturi pentru a avea o dietă echilibrată și un stil de viață...

Sfaturi pentru a avea o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos

SHARE
dieta sanatoasa

Este puțin probabil ca cineva să susțină că a avea grijă de sănătatea sa este o pierdere de timp. Mai mult, în societatea modernă, a avea obiceiuri sănătoase nu numai că prelungește viața, dar oferă și beneficii semnificative. Studiile arată că astfel de oameni ocupă poziții înalte și câștigă mai mult decât cei care nu își monitorizează dieta și stilul de viață sănătos.

Întocmirea unui program

Ai deja convingerea fermă că o dietă sănătoasă și un stil de viață sănătos sunt pur și simplu necesare și nu poți merge nicăieri fără ele. Dar ce să faci acum? Fugi la cel mai apropiat magazin și cumperi avocado pentru un an? Desigur că nu. Pentru început, ar fi frumos să te așezi și să-ți faci rutina zilnică.

Dacă nu ai suficiente cunoștințe despre cum să duci un stil de viață sănătos, atunci este mai bine să contactezi un specialist. Sfat util: înainte de a consulta un dietetician fă un test ADN. Făcând acest lucru, nu numai că vei simplifica munca medicului, dar vei face și ca recomandările sale să fie mai precise și mai eficiente.

Atunci când întocmești un program, ține cont de faptul că fiecare dintre noi este unic la nivel genetic și ceea ce funcționează pentru prietenul sau iubita/ul ta/tău nu va funcționa neaapărat și pentru tine.

Pentru femei

Conform fitnessday.ro este pur și simplu necesar ca femeile și fetele să ducă un stil de viață sănătos, deoarece orice obicei nesănătos afectează în primul rând aspectul. De exemplu, fumatul este principalul motiv pentru distrugerea rapidă a proteinei de colagen, responsabilă pentru elasticitatea pielii și a părului sănătos.

Desigur, orice rutină zilnică sănătoasă va fi personală. Ar trebui să ții cont de varietatea de caracteristici individuale: de la tiparele de somn, la metabolismul grăsimilor și carbohidraților. De asemenea, există o serie de caracteristici generale de care ar trebui să ții cont:

  • Somn de calitate. Prin aceasta ne referim imediat la 2 aspecte legate de modul în care dormi. În primul rând, este durata normală a somnului. Ar trebui să dormi 7-8 ore pe zi. În al doilea rând, modelul de somn, pentru că pentru a dormi bine, experții recomandă să te trezești și să te culci la aceleași ore.
  • Mâncare potrivită. Nu doar corect, ci să se potrivească cu caracteristicilor corpului tău. Puțin mai devreme, am vorbit despre testul ADN. Alimentația selectată cu ajutorul ei, este de 2-3 ori mai eficientă decât recomandările generale.
  • Activitate fizica. Este important nu doar să faci sport, ci să îl faci în mod regulat și să nu neglijezi activitatea fizică din timpul zilei. De exemplu, urcă pe scări în loc să urci cu liftul sau foloseste o bicicletă spinning pentru acasă. Chiar dacă colacii cu grăsime sunt foarte grei.

Pentru bărbați

Cele mai comune recomandări pentru o rutină zilnică sănătoasă se vor aplica și oricărui bărbat. Desigur, ele trebuie urmate cu înțelepciune.

Poate că principalul sfat pentru un stil de viață sănătos pentru un bărbat, este să facă sport. Acest lucru va avea un efect benefic asupra fondului hormonal și va face un adevărat macho din aproape orice bărbat. Mai mult, practicarea sportului îți permite să devii mai încrezător în tine, ceea ce nu va interfera niciodată nici cu viața, nici cu cariera.

Pentru adolescenți

Putem vorbi mult despre cât de important este să formezi obiceiuri sănătoase la un adolescent. Majoritatea părinților știu direct cât de dificil este să disciplinezi un adolescent. Cu toate acestea, oamenii de știință insistă că obiceiurile dezvoltate la pubertate sunt printre cele mai puternice.

Citeste si: Ce trebuie sa mananci inainte de antrenament?

O rutină zilnică bine organizată este și o dezvoltare armonioasă pentru un organism în creștere, atât în ​​sfera fizică, cât și în sfera spirituală și mentală. Și este inclus exact în acest mod:

  • Distribuția corectă a sarcinii și a repausului.
  • Mese regulate.
  • Somn de calitate cu ore de trezire și de culcare precis definite.
  • Timp pentru exerciții de dimineață și igienă.
  • Timp pentru teme.
  • Odihnă cu plimbări obligatorii la aer curat.

Dieta corect echilibrată

Spre deosebire de concepțiile greșite obișnuite, o dietă sănătoasă echilibrată nu numai că nu implică dietă și înfometare, ci necesită și o mâncare constantă în porții mici. În conformitate cu aceasta, va trebui să-ți schimbi și programul: mâncarea se consumă în porții mici de 100-200 de grame de 5 până la 7 ori pe zi, cu pauze între mese de 2 ore.

Obișnuiește-te să bei cel puțin un pahar cu apă imediat după trezire și cu o jumătate de oră înainte de masă. Apa estompează pofta de mâncare și ajută la menținerea porțiilor mici la mese. Obișnuiește-te să porți apă cu tine într-un bidon mic sau într-un termos special, astfel încât să-ți fie mereu la îndemână.

Va trebui să renunți la băuturile zaharoase și carbogazoase (inclusiv nectar pe baza de sucuri). Ceaiul și cafeaua se consumă fără zahăr. Poți adăuga în băuturile tale zilnice decocturi din plante: ceai de măceșe cu mentă, ghimbir etc.

Pentru început, poți renunța la prăjeli: carnea și peștele sunt fierte sau preparate la abur.

Cârnații sunt înlocuiți cu feluri de mâncare din piept de pui – această carne dietetică ușoară poate fi consumată chiar și cu o dietă strictă.

Pizza, hamburgerii și alte fast-food-uri sunt înlocuite cu sandvișuri cu pește roșu, avocado și pâine cu tărâțe.

Înghețata, prăjiturile și alte dulciuri sunt ușor de înlocuit cu smoothie-uri de fructe, deserturi cu caș și fructe uscate.

(Articol sponsorizat)