Home Sanatate Starea de bine este o alegere

Starea de bine este o alegere

SHARE

Fericirea, suferinta, dragostea, teama, egoismul, etc. sunt semne pe care mintea ni le trimite indicandu-ne starea ei generala. Semnalele trimise de aceasta sunt la fel ca cele trimise de corpul nostru, precum confortul sau disconfortul.

Ce faci atunci cand te asezi pe un scaun, dar simti ca nu iti gasesti locul? Bineinteles, incerci sa iti schimbi pozitia sau te muti pe pat. Actiunea in sine este determinata de constientizare. Constientizarea iti spune cum te descurci intr-o anumita situatie. Atunci cand devii constient, poti sa faci alegeri care iti pot spori sau diminua starea.

Similar, intr-o stare de vigilenta tihnita, mintea este echilibrata si deschisa la schimbarile constante aduse de viata. Daca apesi butonul constientizarii, vei fi precum un radar infailibil si tot ceea ce inseamna viata ta iti va fi relevat: de ce te temi?, ce speri?, ce iti doresti?, ce simti?, etc..Daca, insa, actionezi inconstient, atunci ceea ce iti doresti este redirectionat. De exemplu, atunci cand avem nevoie de afectiune, apreciere, deseori recurgem la mancare. In acest caz, nu reusim sa gasim multumirea, linistea sufleteasca si apelam la mancare ca substitut al satisfactiei emotionale.

Doar practicand constientizarea dezechilibrul emotional dispare, iar organismul se autoregleaza si isi gaseste starea de bine. Cum se produce acest proces? Prin exercitiu indelung, prin antrenarea creierului sa fie mai receptiv la inputul spiritual, stabilesti o legatura cu lumea emotiilor. O data ajunsi la acest nivel, gasim curajul de a privi si spre sensul opus starii noastre dintr-un moment anume. Acum este momentul sa facem alegeri.

Asadar, cand patrunzi prin ceata mentala, cand privesti in mai multe directii, la opusul a ceea ce simti in acel moment, vei reusi sa faci alegeri care sa te scoata dintr-o stare proasta. Acum poti alege starea de bine.

Poti practica constientizarea in orice moment al zilei, cu timpul ea devenind o a doua natura. Verifica inauntrul tau si vezi ce simti. Daca simti anxietate, teama, depresie, priveste si in sensul opus, cerceteaza adanc si alege.

Cele mai importante deprinderi ale constientizarii sunt: echilibrul, atentia, concentrarea si cufundarea. pe acestea le vom aborda in urmatoarele noastre materiale pe www.healthandfitness.ro.

Sursa foto: deignis.deviantart.com