Obiceiurile rele si stilul de viata nesanatos nu trec fara sa lase urme asupra organismului nostru.
Stresul oxidativ este o stare a organismului legata de boala si unele tipuri de cancer. Desi poate parea paradoxal, dat fiind ca este esential pentru viata, oxigenul poate duce la aparitia stresului atunci cand este activat. Daca nu poate detoxifiat, apare un dezechilibru la nivel celular intre radicalii liberi si antioxidanti.
Exista unele boli asociate cu stresul oxidativ, precum artrita reumatoida, infarctul miorcardic, diabetul si anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare sau obezitate. Pentru a ne mentine starea de bine, este indicat sa fie un echilibru intre oxidanti si antioxidanti.
Citeste si: Cele mai bune remedii sa scapi de stres
Exista o lista lunga de factori care cresc stresul oxidativ si unele dintre ele tin de obiceiurile proaste care ne afecteaza sanatatea, obiceiuri care pot fi usor schimbate. Alimentele nesanatoase, consumul de alcool, expunerea la fumul de tigara sunt cativa din factorii nocivi ce pot fi evitati. De asemenea, poluarea si radiatiile ne pot afecta organismul. Este de preferat sa stam departe de starile de nervozitate si depresie.
Invatati sa va bucurati de un stil de viata activ, care va reduce nu numai stresul oxidativ, dar imbunatateste si stima de sine si increderea.
Citeste si: Cortizolul – prieten sau inamic?
Alimentele bogate in antioxidanti, cum ar fi fructele si legumele crude, nuci, ceaiuri, ciocolata neagra in cantitati rezonabile, toate contrubuie la inlaturarea stresului oxidativ.