SHARE

Simti nevoia de un pui de somn in mijlocul zilei? Probabil ca nu esti singura persoana, mai ales in aceasta perioada a anului. Cu toate petrecerile din timpul vacantei de iarna, s-ar putea sa fi ramas in urma cu orele de somn si, probabil, la fel ca multe alte persoane apelezi la o bautura energizanta pentru a trece peste zi.

Insa, noi studii reconfirma faptul ca bauturile energizante au un efect negativ asupra inimii tale.

Potrivit un studiu prezentat recent in cadrul intalnirii anuale a Societatii de Radiologie din America de Nord, adultii sanatosi care au consumat bauturi energizante si-au crescut semnificativ contractiile inimii. Studiul a fost efectuat in randul a 16 barbati si 3 femei cu varsta medie de 27 de ani.

La o ora dupa consumul unei bauturi energizante care continea 400 gr/100 ml taurina si 30 mg/100 ml cofeina RMN-ul fiecarui participant a indicat tensiune arteriala sistolica, un schimb al ritmului cardiac.

In locul acestor bauturi puteti alege o gustare care furnizeaza fibre si proteine pentru energie, mai degraba decat zahar si cofeina.

Iata cateva sugestii pentru inlocuirea bauturile energizante:

– 1 iaurt grecesc si o cana de fructe de padure – si fructele congelate sunt o optiune in aceasta perioada a anului;

– 1 mar si o lingura de migdale prajite;

– 1 baton de cereale fara zahar;

– 1 portie de biscuiti din grau integral 100% alaturi de 2 linguri de branza proaspata cremoasa;

– 1/4 cana de fasole verde pastai sau edamame, acestea din urma continand 14 grame de proteina si 8 grame de fibre la fiecare portie.

ritm cardiac