Home Alimentatie Un nou studiu confirma ca bauturile energizante solicita inima

Un nou studiu confirma ca bauturile energizante solicita inima

SHARE

Simti nevoia de un pui de somn in mijlocul zilei? Probabil ca nu esti singura persoana, mai ales in aceasta perioada a anului. Cu toate petrecerile din timpul vacantei de iarna, s-ar putea sa fi ramas in urma cu orele de somn si, probabil, la fel ca multe alte persoane apelezi la o bautura energizanta pentru a trece peste zi.

Insa, noi studii reconfirma faptul ca bauturile energizante au un efect negativ asupra inimii tale.

Potrivit un studiu prezentat recent in cadrul intalnirii anuale a Societatii de Radiologie din America de Nord, adultii sanatosi care au consumat bauturi energizante si-au crescut semnificativ contractiile inimii. Studiul a fost efectuat in randul a 16 barbati si 3 femei cu varsta medie de 27 de ani.

La o ora dupa consumul unei bauturi energizante care continea 400 gr/100 ml taurina si 30 mg/100 ml cofeina RMN-ul fiecarui participant a indicat tensiune arteriala sistolica, un schimb al ritmului cardiac.

In locul acestor bauturi puteti alege o gustare care furnizeaza fibre si proteine pentru energie, mai degraba decat zahar si cofeina.

Iata cateva sugestii pentru inlocuirea bauturile energizante:

– 1 iaurt grecesc si o cana de fructe de padure – si fructele congelate sunt o optiune in aceasta perioada a anului;

– 1 mar si o lingura de migdale prajite;

– 1 baton de cereale fara zahar;

– 1 portie de biscuiti din grau integral 100% alaturi de 2 linguri de branza proaspata cremoasa;

– 1/4 cana de fasole verde pastai sau edamame, acestea din urma continand 14 grame de proteina si 8 grame de fibre la fiecare portie.

ritm cardiac