Home Antrenament Fii intr-o forma fizica de invidiat in orice sezon!

Fii intr-o forma fizica de invidiat in orice sezon!

SHARE
adrian dumitrascu antrenor personal

Foarte multe persoane viseaza la un corp suplu si bine definit, insa nu multi sunt cei care si actioneaza in acest sens. Motivatia atinge cote maxime in sezonul estival, cand se stie ca expunerea este mult mai mare, sau in preajma unui eveniment important, unde vrei sa fii in cea mai buna forma.

Nu recomand transformarile fizice si nutritionale bruste, care se mentin pe o perioada scurta de timp. Aceasta presiune nu face decat sa creeze  anxietate, iar rezultatele nu vor fi unele de durata.

Cea mai buna decizie este adoptarea unui regim alimentar sanatos si practicarea oricarui tip de activitatate fizica, in permanenta, ca un stil de viata, nu ca un regim drastic de cateva saptamani. Astfel, nu mai aveti senzatia ca in permanenta trebuie sa corectati ceva la felul in care aratati sau va alimentati, ci preveniti situatiile frustrante, mentinand acest stil de viata sanatos, pe toata durata anului.

Este cunoscut faptul ca se poate  trisa o data pe saptamana, pentru a va satisface pofta de dulce sau de alte alimente pe care inainte le consumati. Secretul este ca aceste exceptii sa nu fie dese, iar atunci cand se depaseste o limita, sa se compenseze cu mai multa miscare.” mentioneaza Adrian Dumitrascu, Master Trainer la cea mai scoala de fitness din Romania si antrenor personal. 

Pe perioada iernii foarte multe persoane tind sa fie mai sedentare, sa petreaca mai mult timp in casa, in fata televizorului.  Exista si pentru aceste situatii alternative de antrenament, mai ales ca centrele specializate sunt foarte ofertante. Fie ca alegeti aerobic-ul, antrenamentul cu greutati sau innotul, toate sunt alegeri foarte bune pentru sanatatea si aspectul vostru fizic.

Citeste si: Cinci carti despre sport pe care trebuie sa le citesti

De asemenea, iarna recomandam si unul, doua antrenamente cardio pe saptamana, pentru accelerarea metabolismului. De ce sa nu inlocuiti serile petrecute acasa, cu prietenii, mancand tot felul de alimente procesate, cand puteti macar o data pe saptamana sa fiti parteneri de antrenament. Este o varianta distractiva si benefica prin care va puteti petrece timpul liber.

Orice schimbare durabila se produce prin determinare si efort sustinut, iar acest stil de viata sanatos poate deveni o adevarata pasiune.

Citeste si: Ritual de ingrijire pentru o stare de bine