Home Frumusete Colagen – top beneficii pentru frumusete

Colagen – top beneficii pentru frumusete

SHARE
fiole colagen catena

Este aproape imposibil sa vorbim despre produsele antiaging fara sa fie precizate anumite ingrediente. Unul dintre cele mai apreciate este, bineinteles, colagenul. Motivul? Colagenul are si alte roluri importante in organism, insa, in primul rand, este cea mai importanta proteina structurala a pielii si este cel care poate oferi pielii un aspect frumos si tanar.

Cu toate acestea, colagenul se descompune in timp din cauza inaintarii in varsta si a altor factori externi. Acesta este motivul pentru care oamenii (si, in special, femeile) apeleaza la cele mai eficiente trucuri. Multe persoane folosesc o serie de produse, fie ca este vorba de creme, ingrediente care stimuleaza productia de colagen, suplimente sau fiole colagen – si lista poate continua – in efortul de a restabili nivelul colagenului in piele.

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteina insolubila si fibroasa. Este cea mai abundenta proteina din corp, reprezentand o treime din compozitia proteica a organismului. In cazul celor mai multe tipuri de colagen, moleculele formeaza impreuna fibrile lungi si subtiri. Acestea confera pielii rezistenta si elasticitate.

Cate tipuri de colagen exista?

Cu toate ca exista cel putin 16 tipuri diferite de colagen, 80-90% dintre ele apartin tipurilor 1, 2 si 3. Colagenul care se regaseste in corpul uman este flexibil si puternic. Fibrilele colagenului de tip 1 au o capacitate incredibila de a se intinde.

Roluri: ce face colagenul?

Colagenul este secretat de diferite celule, insa in principal de celulele tesutului conjunctiv. Se gaseste in matricea extracelulara, o retea complexa de macromolecule care determina proprietatile fizice ale tesuturilor corpului. O macromolecula este o molecula care contine un numar mare de atomi.

In derma, care este stratul mijlociu al pielii, colagenul contribuie la formarea unei retele fibroase de celule numite fibroblaste, pe care se pot dezvolta celule noi. In plus, ajuta la inlocuirea si refacerea celulelor moarte ale pielii.

Odata cu inaintarea in varsta, organismul incepe sa produca din ce in ce mai putin colagen, provocand reducerea integritatii structurale a pielii. Drept urmare, se formeaza ridurile, iar cartilajul articular incepe sa slabeasca.

Femeile se confrunta cu o reducere drastica a sintezei de colagen dupa menopauza. Cu toate acestea, este absolut normal ca, pana la varsta de 60 de ani, productia de colagen sa scada in mod semnificativ.

Citeste si: Colagen, proteina sanatatii articulatiilor

Tratament cu fillere pentru piele

Injectiile cu colagen pot imbunatati aspectul pielii. Fillerele care contin colagen sunt folosite ca tratament cosmetic si au rolul de a indeparta liniile si ridurile de pe fata. In plus, pot contribui la imbunatatirea aspectului cicatricilor, atat timp cat acestea nu au o margine ascutita.

Injectiile cu colagen de tip filler pot umple golurile relativ superficiale din piele. Pentru a le umple pe cele mai pronuntate se folosesc de obicei substante precum grasimi, silicon sau implanturi.

Revitalizarea pielii cu ajutorul colagenului

Multe produse care contin colagen, cum ar fi cremele, au efecte hidratante asupra pielii. Ele nu cresc direct productia de colagen a pielii. De preferat ar fi sa folositi direct fiole care contin colagen pur. Acestea contribuie la restructurarea densitatii tesutului, ofera fermitate tenului si cresc nivelul de colagen din piele. Un nivel ridicat de colagen in piele previne aparitia ridurilor si ajuta la mentinerea elasticitatii pielii.

(articol sponsorizat)