Ai grija de sanatatea ochilor tai si afla in randurile urmatoare cum sa ingrijesti corespunzator aceste produse oftalmologice delicate!
Ochii, dupa cum poate stii deja, mai sunt denumiti si “oglinda sufletului”, deoarece perceperea imaginilor cu ajutorul simtului vazului face ca lumea inconjuratoare sa patrunda in adancul sufletului tau. De aceea, sanatatea functiei vizuale inseamna, in primul rand, responsabilitate si grija pentu ochii tai. Ingrijirea ochilor este un proces complex, care inseamna, printre altele, protejarea acestora de patrunderea in interior a agentilor patogeni, astfel incat sa previi instalarea afectiunilor virale sau bacteriene. Acestea din urma pot impacta negativ, dar si ireversibil, functia vizuala, conducand la aparitia unor afectiuni care sa genereze orbirea sau alterrarea functiei vizuale.
Dar, trebuie sa mai cunosti si urmatorul aspect, si anume, poti adopta masuri care sa contribuie la imbunatatirea rapida a vederii.
Solutii pentru imbunatatirea vederii
Imbunatatirea vederii este o necesitate pe care toti o avem, cu toate ca nu intotdeauna suntem constienti de ea, sau, mai corect spus, nu suntem constienti pana in momentul in care nu ne este afectata calitatea vederii. Majoritatea persoanelor ajung sa poarte ochelari din simplul motiv ca nu au grija, pe parcursul vietii, de vedere. Mare parte din afectiunile oculare care determina deteriorarea calitatii vederii se afla in stransa legatura cu procesul natural de imbatranire, prin urmare exista posibilitatea sa imbunatatim acest aspect.
Conform Agentiei Internationale pentru Prevenirea Orbirii (IAPB), aproximativ 36 de milioane de oameni sunt orbi, aproximativ 246 de milioane au o insuficienta vizuala moderata sau severa, iar aproximativ 65% dintre persoanele cu deficiente de vedere au varsta in jur de 50 de ani si peste.
Cum sa intretii vederea cand porti lentile de contact?
Probleme de vedere, indiferent de cauza sau de natura lor, apar la orice varsta, indiferent ca vorbim despre copilarie, adolescenta, varsta adulta sau despre persoane aflate deja la varsta a treia. Purtatorii de lentile de contact, dispozitive medicale utilizate in intreaga lume pentru corectarea celor mai comune afectiuni, precum miopie, hipermetropie sau astigmatism ar trebui, mai cu seama, sa fie preocupati de sanatatea functiei vizuale.
Lentilele de contact au devenit tot mai populare in ultimii ani si tot mai multe persoane care sufera de afectiuni oculare prefera lentilele in detrimentul ochelarilor. Fiecare dintre aceste accesorii vine cu propriile reguli de ingrijire, dar cand vorbim despre lentilele de contact, trebuie sa acordam un plus de atentie, deoarece acestea vin in contact direct cu ochii nostri.
Citeste si: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre spirulina
Reguli de intretinere si igiena a mainilor
Daca ai optat pentru o pereche de lentile cu inlocuire anuala, va trebui sa respecti reguli stricte de igiena pentru ca in decursul unui an ele trebuie ferite de orice bacterie care ti-ar putea afecta ochiul. De altfel, regulile de igiena pentru lentilele de contact se aplică pentru toate tipurile, indiferent ca sunt cu inlocuire anuala, lunara sau bilunara, iar daca te abati de la ele te expui la unele riscuri de sanatate.
Aceste reguli de ingrijire includ curatarea si clatirea lentilelor cu ajutorul unor solutii lentile de contact specifice lentilelor.
Apoi, vine vorba despre igiena mainilor. Inainte de aplicarea si indepartarea accesoriilor medicale oftalmologice, mainile trebuie spalate timp de 20 de secunde cu apa si sapun, apoi clatite temeinic in jet puternic de apa. Se curata asadar suprafata lentilei, apoi se depoziteaza in recipiente speciale.
Lentilele de contact pot fi purtate la orice varsta, inclusiv de catre copii si adulti. Ele sunt recomandate atat pentru miopie, hipermetropie, astigmatism sau presbiopie si ofera cateva avantaje certe in fata ochelarilor de vedere. Unele dintre cele mai importante sunt legate de faptul ca ofera un camp vizual mai larg si sunt mai discrete, neafectand, in niciun fel, fizionomia purtatorilor.
(Articol sponsorizat)