Home Antrenament Exercitii Biceps Triceps: Ghid Rapid și Eficient

Exercitii Biceps Triceps: Ghid Rapid și Eficient

SHARE
antrenament biceps triceps

Dacă sunteți în căutarea exercițiilor eficiente pentru biceps și triceps, acest articol vă va oferi informațiile esențiale despre diversele tipuri de exerciții și modul în care acestea pot fi executate în mod optim pentru rezultate rapide fără eforturi inutile. Un corp puternic și atractiv este simbolizat prin biceps proeminenți și triceps masivi, care fac brațele mai groase și mai impresionante.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de realizarea antrenamentelor pentru brate, majoritatea începătorilor se confruntă cu dificultăți și nu reușesc să-și dezvolte bicepsii și tricepsii peste un nivel mediocru, chiar și după ani de exerciții în sală. Așadar, acest ghid vă va ajuta să evitați eforturile inutile și să vă sculptați rapid brațele dorite, acoperind exerciții compuse și de izolare, precum și diferențele între antrenamentele de acasă și cele de la sală, atât pentru bărbați cât și pentru femei.

Exercițiile pentru Biceps

Bicepsul este un mușchi situat în partea frontală a brațului, având rolul principal de a flexiona cotul și a aduce antebratul mai aproape de braț. Acesta are două componente principale:

  • Capul scurt – localizat în partea interioară, aproape de piept
  • Capul lung – situat pe partea exterioară a brațului, contribuind la rotația palmelor în sus (supinație)

Cele două părți ale bicepsului provin din diferite puncte ale osului omoplatului și se termină pe unul dintre oasele antebratului. Astfel, bicepsul participă și la ridicarea întregului braț în față. Având în vedere acest aspect, unghiul brațelor în raport cu corpul influențează lungimea bicepsilor, permițând o stimulare variată a acestora.

O exerciție complexă pentru biceps este curtsy lunge cu flexie de bicep. Această mișcare combină elemente de întărire a picioarelor și dezvoltarea bicepților. Reține că bicepsul femural este un mușchi distinct, situat în partea din spate a coapsei; pentru acesta, consultați articolul dedicat exercițiilor pentru picioare.

Prin înțelegerea caracteristicilor anatomice ale bicepsilor, putem determina exercițiile potrivite pentru dezvoltarea eficientă a acestora. Această secțiune vă furnizează informațiile esențiale în acest sens.

Exerciții Complex pentru Bicepși

Tracțiuni cu Priză Supinată

Exercițiile complexe implică mai multe grupuri musculare simultan. Aceste exerciții sunt eficiente și practice pentru a dezvolta forța într-un mod sigur și util în viața de zi cu zi.

Bicepșii sunt stimulați intens în exercițiile de tracțiune în care unghiul cotului se închide. Stresul pe bicepși este accentuat dacă palmele sunt în poziție supinată și mișcarea este mai amplă.

Tracțiunile cu priză supinată sunt cea mai eficientă variantă:

Tracțiuni cu Priză Supinată

Deși toate tipurile de tracțiuni solicită bicepșii, varianta cu palmele îndreptate spre corp și priză îngustă stimulează mai intens bicepșii.

Dacă nu poți efectua suficiente tracțiuni cu greutatea corpului, poți aplica aceeași mișcare folosind un echipament de forță Life Fitness sau scripeti.

(Articol Sponsorizat)