Home Fitspiration Fascial Fitness – evaluare posturala si stimulare proprioceptiva

Fascial Fitness – evaluare posturala si stimulare proprioceptiva

SHARE
adrian dumitrascu antrenor personal

Adrian Dumitrascu, Instructor de Fitness si Personal Trainer, a ocupat Locul al-III-lea in cadrul competitiei Next Top Trainer, organizata de publicatia Men’s Health Romania. Antrenorul i-a surprins, insa, pe jurati si publicul prezent la eveniment cu o serie de momente inedite, intre care si prezentarea metodei personale pentru evaluarea posturala a clientilor sai, mai exact Fascial Fitness.

Fascial Fitness reprezinta o varietate de tehnici de evaluare posturala si exercitii pentru detensionarea meridianelor miofasciale si stimularea proprioceptiva. Desi este utilizata pe plan international cu rezultate foarte bune, in Romania, Adrian Dumitrascu este unul dintre pionieri in utilizarea acestei metode.

Fascial Fitness este un instrument extrem de util tuturor persoanelor, iar Adrian Dumitrascu il utilizeaza pentru a preveni durerile articulare si deficientele de la nivelul coloanei vertebrale, pentru a elibera tensiunea acumulata pe meridianele miofasciale, pentru a imbunatati toate miscarile fundamentale ale individului si pentru a-i reda functionalitatea pe intreg organismul.

Citeste si: 10 alimente care reduc stresul si depresia

Fascia este materialul biologic al tesutului conjunctiv, care imbraca intreaga structura a corpului uman, separa muschii si alte organe interne si este clasificata in fascia superficiala, fascia profunda si fascia viscerala sau parietala. Ca si ligamentele si tendoanele, fascia este formata din tesut conjunctiv fibros, care contine fascicule foarte apropiate de colagen si este capabila sa reziste la forte mari de tensiuni.

Fascia este cel mai mare organ senzorial al corpului uman, dar pentru ca nu acordam o importanta deosebita perceptiei senzoriale, adeseori pierdem conexiunea cu noi insine si preluam informatii gresite din exterior.

Un sistem senzorial sanatos ne ofera o constiinta de sine sanatoasa, care va duce la cresterea increderii de sine si chiar dezvoltarea inteligentei. Cu ajutorul fitness-ului fascial vom reusi sa actionam in mod adecvat in lumea noastra complexa, fie ca vorbim despre sportivi, dansatori, practicanti yoga sau toti ceilalti.” mentioneaza Adrian Dumitrascu, Personal Trainer Acreditat.

Trei beneficii identificate de Adrian din practica fitness-ului fascial:

  1. Antrenamentul fascial sporeste elasticitatea si capacitatea de adaptare sistemica

Tesutul conjunctiv si chiar tesuturile mai dense, precum tendoanele, sunt mult mai elastice decat am crezut anterior, si poate fi activat doar printr-un antrenament adecvat. Astfel, prin Fascial Fitness reusim sa antrenam intregul sistem de tesuturi si sa ne imbunatatim capacitatea de adaptare sistemica.

  1. Sistemul fascial raspunde mai bine prin intermediul unui program de antrenament variat, decat prin repetitia aceluiasi program.

Prin miscari ale intregului corp, miscari complexe, care necesita adaptare si miscari cu o dinamica de pre-alungire, putem imbunatati intreg sistemul fascial si, bineinteles, toate celelalte capacitati motrice.

  1. Sistemul facial inseamna mai mult decat inervare musculara, iar proprioceptivitatea este de natura fasciala si nu musculara

Concentrarea pe tesuturile fasciale in timpul antrenamentelor si imbunatatirea acuitatii kinestezice ne pot ajuta sa prevenim anumite afectiuni. De aceea, este recomandat sa includem in cadrul antrenamentelor noastre si fascial fitness.

Despre Adrian Dumitrascu

Adrian este Instructor de Fitness si Personal Trainer acreditat de catre cea mai mare scoala de fitness din Romania, Fitness Scandinavia, dar si de catre cele mai importante institutii internationale din domeniul fitness-ului, EFA si EREPS. Adrian Dumitrascu detine, pe langa acreditarile de Personal Trainer, si o serie de specializari acreditate national si international, intre care: Kettlebell Si Body Weight Workout, Surface Free Training, Functional Training and Performance, Khai Bo. Pentru antrenamente personale, Adrian Dumitrascu poate fi contactat la 0724.634.553 sau pe pagina https://www.facebook.com/Adriandumitrascu1983