Home Evenimente Kayak Challenge Family & Friends, competitia pentru sportivi amatori de caiac va...

Kayak Challenge Family & Friends, competitia pentru sportivi amatori de caiac va avea loc pe 10 iunie 2023. Inscrierile sunt deschise.

SHARE
competitie caiac

Clubul Kayak Champions a deschis inscrierile la cea de-a doua editie a competitiei Kayak Challenge Family & Friends. Aceasta se adreseaza exclusiv sportivilor amatori de caiac, Stand Up Paddle sau Dragon Boat.

Competitia are loc pe 10 iunie 2023, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, si va reuni sportivi amatori care isi doresc sa isi testeze abilitatile in cursele de viteza, de tehnica sau in probele de forta. Competitia include, de asemenea, curse distractive pentru familii sau pentru catei, in caiace duble.

Evenimentul marcheaza cateva probe unice in Romania, precum Dragon Tug of War (echipe de 6 persoane care vor concura una impotriva celeilalte, in cadrul aceleiasi barci) sau cursa de catei in caiac.

Citeste si: Cum tratezi o contractura musculara?

Evenimentul include 8 categorii de concurs:

  1. Caiac tura scurta, 200 m (feminin si masculin) – taxa de inscriere 50 lei (early bird);
  2. Caiac tura lunga, 1000 m (feminin si masculin) – taxa de inscriere 80 lei (early bird);
  3. Stafeta, 400 m (200 m x 2), echipa mixta 2 persoane – taxa de inscriere 100 lei/ echipa (early bird);
  4. Caiac dublu family, 200 m – taxa de inscriere 100 lei/ echipa de 2 membri (early bird). Pot participa 2 membri din familie, in orice combinatie: sot – sotie, parinte – copil de minim 4 ani, bunic – nepot etc;
  5. Caiac dublu catei, 200 m – taxa de inscriere 80 lei/ echipa om-caine (early bird);
  6. Stand UP Paddle, 200 m (feminin si masculin) – taxa de inscriere 50 lei (early bird);
  7. Slalom caiac polo pentru copii, traseu cu obstacole, 100 m – taxa de inscriere 50 lei (early bird).
  8. Dragon tug of war, echipa de 6 persoane (amatori mixt & profesionisti mixt) – taxa de inscriere 240 lei/ echipa (early bird).

Concurentii care nu au propriul caiac sau placa SUP pentru probele individuale de caiac sau Stand Up Paddle pot inchiria echipamentul de la club, pentru suma de 30 lei/persoana.

Formularul de inscriere, regulamentul si programul se gasesc pe pagina competitiei: https://kayakchampions.ro/kayak-challenge.

Premierea tuturor castigatorilor va avea loc incepand cu ora 13.30, in ParkLake Garden. In plus, toti cei inscrisi vor putea participa la o tombola cu premii surpriza din partea partenerilor.

Caiac-Canoe este un grup de sporturi nautice care se practica cu ambarcatiuni usoare, ce folosesc diferite tipuri de vasle nefixate. Caiacul este un sport care dezvolta echilibrul, forta, indemanarea, capacitatea de efort si atentia distributiva. Dragon Boat este o barca lunga de 12 metri, in care vaslesc 10 sau 20 de persoane, coordonate de un tobosar si ghidate de un carmaci. Este un sport de echipa care dezvolta echilibrul, forta, indemanarea, sincronizarea si atentia distributiva.

(Comunicat de presa)