Home Interviuri ”Fitness-ul este o artă și o știință”. Interviu cu Andrei Chermeleu

”Fitness-ul este o artă și o știință”. Interviu cu Andrei Chermeleu

SHARE

10574375_585442978250278_5049006744694209435_nAndrei Chermeleu este un muzician cu experiență de peste 10 ani în industrie. A fost concurent în sezonul al treilea la Vocea României, unde a întors toate cele patru scaune la audițiile pe nevăzute, alegând să meargă mai departe în echipa Loredanei Groza. Fanii muzicii românești care nu-l cunosc din vedere, cu siguranță au ascultat pe radio piese ca ‘’To The Moon’’ sau ‘’I Just Wanna’’, single-uri cu care Andrei și trupa Voxis (din care a făcut parte timp de 7 ani) au făcut senzație cu câțiva ani în urmă.

În prezent, cântă în trupa de cover-uri ‘’Colors In Stereo’’ împreună cu soția sa Stela. Este un profesionist convins pe scenă, soț și proaspăt tătic și un mare iubitor al sportului, în special al fitness-ului. Așadar, putem spune că în viața lui Andrei Chermeleu există trei mari iubiri: familia, scena și fitness-ul.

A.M: De cât timp te antrenezi? îți mai aduci aminte cum a fost prima zi în care ai pășit într-o sală de fitness?

A.C: Contact cu sportul am avut încă din școala generală. În clasa întâi, când toată lumea mergea la înot, eu m-am înscris la judo. Am practicat judo timp de 4 ani, după care m-am apucat de karate tradițional până la centura albastră. Între timp am mai făcut kick-boxing cam 9 ani și a fost o experiență mișto. În sala de fitness, prima dată am fost dus de către bunicul meu. El se cunoștea cu un antrenor de haltere care își construise o sală cu aparate. Atunci am văzut pentru prima dată un culturist și am fost super impresionat. Cred că acela a fost punctul în care mi-am dat seama că acesta este sportul pe care trebuie să îl fac. Fiind prea mic, având vreo 12 ani a trebuit să mai aștept ca să mai cresc puțin că de, cică îți stopează creșterea antrenamentul cu greutăți. Oricum, eu mai fentam și lucram cu gantere făcute de tatăl meu în uzină, ca să fiu pregătit la 18 ani.

Nu a durat atât pentru că în 2000 m-am apucat serios și oficial de fitness.

 A.M: De ce ai ales fintessul și nu alt sport?

A.C: Am încercat și judo și arte marțiale, iar în final am ales fitness-ul pentru ca îmi plăcea cand vedeam oameni cu mușchi și îmi doream și eu să am mușchi și să fiu puternic. Cu timpul am înțeles că fitness-ul este un stil de viață iar frumusețea drumului spre un corp armonios m-a făcut să mă îndrăgostesc de fitness. Pentru mine, oamenii din sală și clienții pe care îi am sunt ca o a doua familie.

A.M: Cum reușești să împletești viața de familie, scena și fitness-ul?

A.C: Măi, să ştii că nu e chiar atât de greu dacă le faci pe toate cu pasiune. De regulă mă organizez cu sala dimineaţa. Pe la ora 9 sunt în sală, iar restul zilei am tot timpul pentru repetiţii şi studio. Trebuie doar să fii puţin organizat şi în rest nu e greu.

A.M: Ți s-a întâmplat vreodată ca partenera ta de viață să-ți spună că petreci prea mult în sală?

A.C: Soţia mea Stela este şi ea iubitoare de fitness. Ea a făcut o pauză acum pentru că a născut o minunată fetiţă pe nume Zia, pe care o iubim din tot sufletul, dar acum de ceva vreme s-a reapucat şi o antrenez chiar eu. Nu mi-a reproşat niciodată că stau prea mult în sală pentru că şi ea iubeşte sportul, asta ca să îţi răspund la întrebare.

12036749_847850222001015_6777055445896337065_n

A.M: Cât de important este aspectul fizic pentru interpreții din industria muzicală autohtonă?

A.C: Din punctul meu de vedere, în industria noastră muzicală aspectul fizic nu ştiu dacă e atât de important, asta la noi. Pentru că întotdeauna un corp armonios nu este neapărat asociat cu un talent muzical şi nu înţeleg de ce. În afară, dacă ai talent muzical şi mai arăţi şi bine eşti un success garantat.

Nu merg la sala ca să mă ajute în carieră muzicală, merg la sală pentru că iubesc să fac fitness.

A.M: Ce program de antrenament urmezi?

A.C: Programul meu de antrenament nu este unul anume, pentru că îl schimb foarte mult. Îl schimb în funcţie de priorităţi: masă musculară, striere, forţă sau anduranţă. Încerc să mă bazez pe exerciţii de bază cum ar fi împinsul, îndreptările, tracţiuni şi genuflexiuni, flexii şi extensii cu gantere. Îmi place metoda “’old school’’.

A.M: Care este citatul tău motivațional preferat și cum îți menții în general motivația?

A.C: “Nu există fizicul perfect, există doar oameni în cea mai bună formă a lor”. Motivaţia mea este chiar dobândirea formei mele fizice maxime. Faptul că ştiu că dacă muncesc mult pot ajunge acolo e cea mai bună motivaţie.

A.M: Care ar fi primele 3 sfaturi pe care  le-ai oferi unui începător atunci când pășește pentru prima oară într-o sală de fitness?

A.C: Fitness-ul este o artă şi o ştiinţă, ca să nu mai zic că şi o industrie. Ca să îl înţelegi, dar şi dacă vrei să îl practici bine trebuie să ţii cont de următoarele aspecte:

  1. Să fii informat şi să citeşti mult.
  2. Să ai o alimentaţie bună şi sănătoasă care să fie favorabilă acestui sport.
  3. Să te antrenezi corect. Foarte important cuvântul corect. Atenţie mare la exerciţii! Rezultatele vin mai repede atunci când ne antrenăm corect decât atunci când ne antrenăm greu şi prost.

A.M: Ți-ai deschis pe Facebook o pagina numită ‘’Fitness și alimentație la buzunar’’. Povestește-ne un pic despre ea.

A.C: Este o pagină în care eu încerc să postez cum mă antrenez şi cum mă alimentez pentru a-i ajuta şi pe cei care sunt la început de drum. Am să o dezvolt cât pot de mult cu articole şi filmuleţe cât mai practice despre nutriţie şi metodă de  lucru.

O să lansez şi un blog, dar despre el vom vorbi cu altă ocazie.